News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

USR PLUS Arad propune achiziția unor tablete în regim de urgență USR PLUS Arad propune achiziția unor tablete în regim de urgență
Please follow and like us:
Pin Share

Proiectul prin care primăria intenționează să achiziționeze 18 mii de tablete, din fonduri europene, are un termen care poate să depășească finele anului școlar 2020-2021. Pentru a ajuta elevii care au absolută nevoie de ele acum, USR PLUS a depus un proiect pentru achiziția de urgență a 400 de tablete.

Florin Stana, consilier local USR PLUS: „Activitatea școlară din municipiul Arad se desfășoară exclusiv online, situație care poate să se prelungească ori să fie repetată pe viitor, până la încheierea anului școlar.

În municipiul nostru sunt elevi care provin din familii cu venituri reduse sau cu mai mulți frați. Aceștia, în special dacă sunt în ani terminali ai ciclurilor de învățământ, au nevoie de urgență de mijloacele tehnice necesare școlii online.

Municipiul Arad a adoptat recent HCL 461/23.10.2020, care urmărește dotarea școlilor arădene cu tablete și tehnică de calcul, din bani europeni. Din păcate, procedura este îndelungată, astfel că sunt șanse foarte mici ca tabletele să ajungă la copiii arădeni până la finele anului școlar.

Pentru a ajuta elevii care au absolută nevoie de ele, se impune achiziția unei cantități mai mici de tablete, prin procedură simplificată. Am depus astăzi un proiect și sperăm să putem ajuta cât mai repede acești copii.

Proiectul de hotărâre și Expunerea de motive pot fi consultate la adresa:

https://bit.ly/ProiectTablete

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *