News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

UTA câştigă la scor derby-ul cu Petrolul şi e lider detaşat UTA câştigă la scor derby-ul cu Petrolul şi e lider detaşat
Please follow and like us:
Pin Share

UTA a câştigat tot cu 3-0 şi meciul retur cu Petrolul din acest sezon al Ligii 2. Victoria echipei lui Laszlo Balint nu mai poate fi acum contestată, după ce în tur s-a apărat tot meciul şi a avut trei contraatacuri din care a şi marcat. De această dată, arădenii au controlat jocul, iar în partea secundă au profitat de ieşirea în decor din minutul 45 a lui Sergiu Arnăutu, care a protestat şi apoi l-a înjurat pe arbitrul Horia Mladinovici, fapte care i-au adus eliminarea. În inferioritate numerică, ploieştenii au rezistat fără gol până în minutul 69, ca după aceea să fie pedepsiţi de alte două ori.

Sergiu Arnăutu şi-a condamnat echipa la eşec

Prima repriză a fost una destul destul de echilibrată, cu câteva ocazii la ambele porţi, însă fără mari situaţii de gol. UTA a dominat uşor, în timp ce Petrolul s-a bazat mai mult pe stoparea atacurilor adversarilor şi la spercularea contraatacurilor. Însă la pauză s-a intrat 11 contra 10, după ce Sergiu Arnăutu, inexplicabil de nervos, i-a reproşat arbitrului un fault neacordat şi apoi l-a înjurat pentru că i-a arătat cartonaşul galben. Horia Mladinovici nu l-a iertat, astfel că atacantul ”lupilor” a văzut cartonaşul roşu şi a plecat la vestiare fără să mai comenteze, conştientizând prostia pe care a făcut-o.

Pe lângă Arnăutu, tot în prima parte, Petrolul l-a pierdut din minutul 19 şi pe Cristian Sîrghi, fundaşul ieşind accidentat şi fiind înlocuit cu Alexandru Zaharia.

Golul a plutit în aer, iar până la umilinţă a mai fost un pas

Încrezători că vor marca, utiştii au presat şi, după ocaziile lui Rus (53, 57), au reuşit să desfacă apărarea ”lupilor” cu o pasă peste a lui Tomozei. Valentin Buhăcianu (69) a scăpat singur cu Avram şi a înscris printre picioarele acestuia. Iar meciul a continuat într-o singură direcţie, în timp ce din sectorul rezervat oaspeţilor s-a auzit în repetate rânduri scandări de demisie către Flavius Stoican. Arădenii au mai punctat după alte două contraatacuri, prin Ciprian Rus (82) şi Alexandru Ioniţă (90+1), şi au obţinut o nouă victorie cu 3-0 în faţa Petrolului, unul care termină sezonul în genunchi şi îşi aşteptă călăul.

Dezamăgirea Petrolul, spectaculoasa UTA

Ajunsă pe locul 8 la finalul primei părţi a sezonului, cu 31 de puncte, la patru puncte în spatele Rapidului (locul 3), la şase de CS Mioveni (locul 2) şi zece de UTA (locul 1), Petrolul va face, cel mai probabil, aceeaşi greşeală comisă şi în iarna trecută, atunci când şi-a schimbat aproape tot lotul şi a luat-o de la zero în partea a doua a campionatului. La Ploieşti se aşteaptă demisia antrenorului Flavius Stoican, nici rămânerea preşedintelui Marius Stan nu e sigură, iar, în privinţa jucătorilor, conducătorul clubului spunea că ar renunţa la jumătate dintre ei.

În schimb, UTA termină anul pe locul 1, cu 41 de puncte, la patru în faţa Mioveniului (locul 2) şi la şase de Rapid, ocupanta poziţie a 3-a, cea care duce la barajul pentru promovare. Echipa arădeană e cotată cu prima şansă la accederea în Liga 1 şi doar o autodistrugere o mai poate face să rateze acest obiectiv.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *