News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

UTA e pe loc de play-off, dar Balint amână calculele: „Avem nevoie să legăm victorii” UTA e pe loc de play-off, dar Balint amână calculele: „Avem nevoie să legăm victorii”
Please follow and like us:
Pin Share

Prima victorie acasă pentru UTA a fost sinonimă şi cu urcarea pe loc de play-off. După succesul cu Chindia, ce va rămâne în istorie drept primul pe noul stadion, arădenii au petrecut o săptămână pe poziţia a şasea, ajutați și de rezultatele indirecte din etapa trecută a Ligii 1! Situaţie fericită pentru o nou promovată, mai ales în condiţiile în care UTA a fost nevoită să înceapă sezonul la puţin timp după revenirea în elită, fără a avea timpul necesar pentru betonarea relaţiilor de joc. Pe de altă parte, „Bătrâna Doamnă” a şi avut un program accesibil în acest debut de sezon, dar s-a descurcat de minune şi cu echipe considerate pretendente la play-off, precum Viitorul, Hermannstadt, sau Dinamo, în faţa cărora nu a pierdut pe teren acestora. Mai mult, a scos cinci puncte din cele trei confruntări. Sâmbătă seară, de la ora 19:15, vine un alt moment al adevărului în lupta pentru play-off, trupa lui Laszlo Balint urmând să joace în fieful celor de la FC Botoşani, echipă ce a evoluat în acest an în preliminariile Europa League. Moldovenii lui Croitoru sunt pe cinci, la egalitate de puncte cu UTA, dar cu golaveraj superior. Antrenorul UTA-ei recunoaşte că e repede pentru a face calcule pentru play-off, dar totuşi crede că acest obiectiv poate fi atins doar cu o serie de victorii:

„Să avem încredere în forţele noastre”

„Pentru a ne consolida poziția în acea parte a clasamentului, avem nevoie să legăm vreo două-trei victorii.  Este clar, nu este ușor, pentru că ai nevoie de constanță în toate compartimentele, adică o exprimare colectivă bună a echipei pe randamentul individual al jucătorilor. Indiferent de programul de meciuri, trebuie să avem încredere în forțele noastre. Băieții au fost foarte implicați și conștienți de ceea ce avem de făcut pentru a progresa și deveni mai puternici și atunci e normal să sperăm la rezultate bune. E normal să sperăm la o poziție cât mai bună în clasament și, bineînțeles, să ne consolidăm acea poziție, acolo undeva în partea superioară a clasamentului. Dar, deocamdată, este destul de devreme să vorbim de play-off. Mai sunt foarte multe meciuri de disputat până când se va se va trage linia”, a spus Balint în conferinţa de presă de astăzi, care a prefaţat duelul de la Botoşani.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *