News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

UTA l-a prezentat oficial şi pe Filip Otele! Nigerianul vine de la Kauno Zalgiris UTA l-a prezentat oficial şi pe Filip Otele! Nigerianul vine de la Kauno Zalgiris
Please follow and like us:
Pin Share

În cele din urmă, UTA l-a prezentat oficial astăzi şi pe jucătorul anunţat de noi încă de marţi, Philip Otele, asta după ce aseară a oficializat şi transferul atacantului canadian Easton Ongaro! Fotbalistul nigerian de 22 de ani s-a născut pe 15 aprilie 1999, în Port Harcourt, Nigeria. Acesta evoluează pe postul de mijlocaş lateral stânga, dar poate evolua şi în partea dreaptă sau chiar şi atacant. Şi-a făcut junioratul în Anglia şi a evoluat în carieră pentru Teesside University şi Wolvinston FC din Anglia, iar la echipa arădeană a ajuns din Lituania, de la Kauno Zalgiris. Cu echipă lituaniană a evoluat în preliminariile Conference League, unde a oferit şi o pasă de gol în meciul cu FC Europa. În total, pentru Kauno Zalgiris a evoluat în 70 de meciuri, a înscris de 13 ori şi a oferit 5 pase decisive. Venirea nigerianului cade cumva la fix, după ce brazilianul Roger nu a mai prelungit cu UTA şi s-a decis să plece la CFR Cluj.

Otele este optimist şi anunţă: „Fanii să aibă încredere, vom accede în play-off!”

„Sunt foarte bucuros că am semnat cu UTA Arad. Abia aştept să am un impact în această echipă şi să îmi ajut colegii, antrenorii şi pe toată lumea implicată. Cred că avem o echipă foarte bună, cu un staff bun în jurul nostru. Nu am vorbit cu jucătorii care au evoluat în Lituania şi sunt acum la UTA (Vorobjovas, Baravykas, Laukzemis), dar am jucat împotriva lui Vorobjovas. Am rugat câţiva oameni să îi contacteze pentru a lua informaţii despre UTA şi despre cum sunt lucrurile aici, iar ei s-au întors cu păreri pozitive, acest lucru este important pentru mine. Cantonamentul este foarte bun, avem facilităţi excelente, ne antrenăm de două ori pe zi. Abia aşteptăm primul joc oficial, sunt convins că toată lumea va fi pregătită. Fanilor le transmit să îşi păstreze încrederea în noi pentru că le vom aduce victorii şi vom accede în play-off”, au fost primele cuvinte ale lui Philip Otele după semnarea contractului.

UTA a reacţionat în „speţa Roger”: oferta CFR-ului, mult superioară!

Altfel, UTA a reacţionat după ce campioana CFR Cluj a anunţat oficial că l-atransferat din vară pe utistul Roger! „Clubul nostru respectă și înțelege decizia jucătorului Roger Junio Rodrigues Figueira de a semna cu un alt club din sezonul următor, este dreptul și alegerea lui, fiind în ultimele 6 luni de contract. Clubul cu care a semnat a oferit o sumă mult peste suma oferită de clubul nostru pentru prelungirea contractului, atât salarial cât și primă la semnătură”, se menţionează în comunicatul celor de la UTA. Rămâne de văzut dacă brazilianul va pleca încă din iarnă în Gruia, sub comanda lui Dan Petrescu, dar pentru asta e nevoie de o sumă de bani. Se pare că în aceste zile vor fi tratative, suma vehiculată fiind undeva între 100 şi 200 de mii de euro. Dacă, totuşi, îşi va încheia contractul la Arad, UTA îl pierde practic pe gratis pe Roger!

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *