News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Utiștii nu au convins cu prima „nucă” tare din play-out: FC Botoșani – UTA 1-0 (1-0) Utiștii nu au convins cu prima „nucă” tare din play-out: FC Botoșani – UTA 1-0 (1-0)
Please follow and like us:
Pin Share

Primul meci cu o pretendentă la locurile fruntașe din play-out s-a încheiat cu o înfrângere pentru „Bătrâna Doamnă”. Jucătorii pregătiți de Ionuț Badea au intrat visători în meci și nu au reușit să întoarcă avantajul obținut repede de moldoveni.

La o minge trimisă de pe stânga în careul arădenilor, Roman i-a așezat nestingherit lui Jaja, iar brazilianul a înscris cu un șut deviat de Erico în colțul drept al porții apărate de Iacob (1-0, 7). Treziți din pumni, roș-albii puteau egala cinci minute mai târziu. Ubbink a executat bine un corner de pe dreapta, Benga a pus capul, dar Cardoso s-a interpus pe traiectoria balonului care se îndrepta spre plasă și gazdele au scăpat cu poarta imaculată. Jocul ambelor echipe a fost lipsit de consistență. Ubbink l-a testat cu un șut telefonat pe portarul Pap, iar Otele nu a speculat ieșirea indecisă a goalkeeper-ului botoșenean (36).

Deși se părea că au echilibrat jocul, pauza nu a fost un sfetnic bun pentru utiști. Gazdele au cerut penalty la un duel între Batha și Roman (57), însă arbitrul ilfovean Ionuț Coza a fost ferm, apreciind că jucătorul nostru a jucat întâi mingea. O fază țesută frumos de arădeni, când mingea a circulat pe traseul Ubbink – Vukcevic – Cardoso l-a găsit pe ultimul în poziție ideală. Însă, lovitura de cap a jucătorului cu pașaport italian a fost trimisă peste transversală (58). Amfitrionii au mai avut o tresărire la șutul lui Mailat respins de Iacob de la colțul scurt (68), apoi s-au închis bine în defensivă, iar tabela de marcaj a rămas nemodificată până la final. Asta în ciuda celor patru jucători introduși în teren de Badea. Shlyakov și Matei (72), respectiv Pătlăgică și Laukzemis (84) nu au adus plusul dorit, chiar dacă lituanianul a obținut o lovitură liberă de la 22 de metri, în poziție centrală. Matei a izbit zidul, iar cele trei puncte au rămas în nord-estul țării.

Nu este nimic pierdut în lupta pentru primele două locuri ale seriei de play-out. După o pauză prilejuită de o campanie a echipei naționale a României, UTA va susține două partide pe teren propriu. Comoționata Gaz Metan Mediaș, dar mai ales rivala Rapid sunt adversari care trebuie învinși dacă un prim baraj pentru preliminariile Conference League este miza pentru roș-albi în etapele rămase…

Bogdan Cioara

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *