News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Va simtiti coplesit de stres si nu stiti ce sa mai faceti? Gasiti solutia aici! Va simtiti coplesit de stres si nu stiti ce sa mai faceti? Gasiti solutia aici!
Please follow and like us:
Pin Share

Stresul si epuizarea fizica sau mentala sunt stari din ce in ce mai des intalnite in randul persoanelor. Fie din cauza conflictelor din relatiile de familie, fie din cauza problemelor profesionale, anxietatea invadeaza corpul si mintea. Cu toate acestea, este posibil sa ameliorati efectele negative ale stresului, fara a fi nevoie sa recurgeti la tratamente medicamentoase.

Pentru aceasta, exista unele practici care pot fi incluse in rutina zilnica si care ofera o senzatie de relaxare. Desi aparitia factorilor cauzatori de stres nu poate fi mereu prevenita, aveti posibilitatea sa lucrati pentru a ameliora efectele sale si pentru a gasi un echilibru.

Cateva modalitati de a calma stresul si de a avea o viata mai linistita

  1. Faceti sport in fiecare zi

Dedicarea a cel putin 30 de minute zilnic pentru sport aduce nenumarate beneficii, cum ar fi scaderea cantitatii de cortizol, care este un hormon legat de stres, si chiar eliberarea de endorfine in fluxul sanguin, care promoveaza bunastarea.

Este indicat sa incepeti prin a merge mai frecvent pe jos sau cu bicicleta, de exemplu. Cu toate acestea, este bine sa va inscrieti si la o sala de fitness pentru a va simti mai motivati sa continuati, fiind intr-o comunitate de oameni care lucreaza impreuna pentru indeplinirea aceluiasi scop.

  1. Incercati uleiuri esentiale

Utilizarea uleiurilor esentiale pentru a ajuta la ameliorarea stresului devine o alternativa din ce in ce mai populara astazi. Fiind o solutie naturala, ele si-au castigat locul in defavoarea medicamentelor ce tind sa contina si sustante chimice, toxice pentru organism. Stresul este cauzat de o situatie perceputa in mod negativ si, desi uleiurile esentiale nu pot face ca o situatie sa dispara in mod magic, exista beneficii cunoscute din efectele de relaxare pe care aromaterapia le ofera. Raionulverde.ro are o gama impresionanta de produse naturale. Puteti sa vedeti aici oferta de uleiuri esentiale.

Studiile au concluzionat ca inhalarea de uleiuri esentiale cu lavanda reduce stresul la pacientii din unitatile de terapie intensiva, femeile postpartum si elevii de liceu. Alte cercetari au descoperit ca lavanda este un remediu natural excelent pentru tratarea insomniei si imbunatatirea calitatii somnului.

  1. Vorbiti cu un psiholog

Tehnicile de relaxare va pot ajuta sa va linistiti si sa gasiti din nou echilibrul emotional, asa ca poate fi o idee buna sa vedeti un psihoterapeut atunci cand simtiti ca nu va puteti depasi singur problemele emotionale.

Acest profesionist va poate indica cateva strategii de calmare si promova cunoasterea de sine, pentru a descoperi cauzele profunde ale stresului. Apelarea la un psihoterapeut va ajuta nu numai sa ameliorati efectele stresului, ci sa identificati factorii care il cauzeaza, actionand direct asupra acestora.

Daca va aflati intr-o stare de stres de mult timp, trebuie sa luati imediat masuri pentru sanatatea dvs.: revizuiti-va dieta, mergeti la un curs de masaj de relaxare, faceti sport sau artoterapie, mergeti la un psiholog sau psihoterapeut. Exista multe metode pentru a face fata stresului, care trebuie abordate pentru a putea simti din nou linistea interioara si a putea experimenta pe deplin bucuriile simple vietii.

Sursa foto: Shutterstock.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *