News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vama Nădlac este supraaglomerată Vama Nădlac este supraaglomerată
Please follow and like us:
Pin Share

Peste 40.000 de persoane au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore, doar prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde traficul a crescut astfel de şapte ori faţă de o zi obişnuită iar timpul de aşteptare pentru verificarea documentelor este de cel puţin o oră, în condiţiile în care sunt deschise opt artere pentru autoturisme.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că românii care lucrează în străinătate şi au venit în ţară de sărbători se întorc în aceste zile la locurile de muncă din diferite ţări europene.

„În timp ce într-o zi obişnuită ies din ţară prin Nădlac II, în medie, 5.500 de persoane, în ultimele 24 de ore pe aici au ieşit peste 40.000. S-au luat măsuri pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul planificat pentru control iar numărul arterelor de ieşire pentru autoturisme este maxim permis de infrastructura punctului. Menţionăm că în următoarele zile ne aşteptăm ca această aglomeraţie să se menţină pe sensul de ieşire din ţară”, a declarat Andrei Dincă.

El le recomandă şoferilor care pleacă la drum spre vestul Europei să consulte aplicaţia „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, unde sunt precizaţi timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.

Miercuri la prânz, la Nădlac II se aştepta cel puţin 60 de minute, în condiţiile în care sunt deschise opt artere pentru autoturisme, faţă de două – trei artere în zilele cu trafic obişnuit. La Nădlac I, Turnu şi Vărşand, în schimb, se aştepta doar 10 – 20 de minute. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *