News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

VANZARILE DE ROBOTI INDUSTRIALI AFECTATE DE INCETINIREA PIETEI CHINEZE VANZARILE DE ROBOTI INDUSTRIALI AFECTATE DE INCETINIREA PIETEI CHINEZE
Please follow and like us:

Ritmul de creștere anuală a vânzărilor globale de roboți industriali a încetinit la 12% în 2015, afectat de o scădere a vânzărilor în China, principalul cumpărător mondial, arată datele publicate miercuri de Federația Internațională de Robotică (IFR), transmite Reuters.

Creșterea vânzărilor de roboți în 2015 este mai puțin de jumătate față de avansul de 29% înregistrat în 2014 dar cu toate acestea estimările pentru anul trecut au fost revizuite în sus față de estimările anterioare ale IFR care vorbeau de o creștere de doar 8%.

Chiar dacă a fost responsabilă pentru mai mult de un sfert din cei 248.000 de roboți industriali vânduți la nivel mondial, piața chineză a suferit o încetinire semnificativă anul trecut având în vedere că vânzările de roboți au crescut cu doar 17% în 2015 după un avans de 56% în 2014.

„Cifrele pozitive de vânzări se datorează piețelor emergente puternic automatizate și regiunilor care sunt deja puternic dezvoltate economic”, a informat IFR.

De exemplu, vânzările de roboți s-au dublat în Mexic, unde industria auto mondială a făcut investiții semnificative în noi uzine de asamblare pentru a produce autoturisme destinate a fi exportate în SUA și America de Sud.

Piața chineză este în continuare dominată de producătorii străini de roboți industriali însă cifrele IFR arată că producătorii chinezi de roboți au făcut și ei progrese, cota lor de piață combinată ajungând la 31% de la 25% în 2015. Producătorii chinezi sunt interesați să își dezvolte capacitățile o dovadă în acest sens venind săptămâna trecută când producătorul chinez de electrocasnice Midea a lansat o ofertă de preluare a producătorului german de roboți Kuka.

În Europa, vânzările de roboți industriali au crescut cu 10%, grație Germaniei. În cele două Americi, vânzările de roboți industriali au crescut cu 15%, chiar dacă în cazul SUA creșterea a fost de doar 3%. De asemenea, în Asia vânzările de roboți au crescut cu 16%.

Topul celor mai mari piețe de roboți din lume are următoarea alcătuire: China, Coreea de Sud, Japonia, SUA și Germania. Împreună aceste cinci piețe au fost responsabile pentru trei sferturi din vânzările totale de roboți industriali.

În ceea ce privește sectoarele economice, industria auto a rămas cel mai mare cumpărător de roboți, fiind responsabil pentru mai mult de o treime din vânzări. Însă ritmul de creștere anuală a vânzărilor de roboți în acest sector a fost de doar 1%. Sectoarele cu cele mai mari creșteri procentuale ale vânzărilor de roboți au fost industria metalelor, plasticul și cauciucul precum și producția de electronice.

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.