News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Fiecare copil sau putem spune, fiecare dintre noi, inca de la primul gest reusit in viata de a apuca ceva cu manutele, am avut o jucarie preferata. Un urs de plus sau o maimuta, o girafa cu gatul lung si moale sau o papusa cu parul blond si ochi miscatori, poate o locomotiva cu un horn ce se invartea sau o zanganitoare cu ochi ce clipeau. Era jucaria care ne dadea linistea si siguranta. Dormeam cu ea, o aparam de alti copii, mergeam cu ea peste tot si mai tarziu adunam in ea amintiri si melancolii. Multe din amintirile noastre din copilarie sunt legate de jucarii. Jucarii anume. Cateodata ne amintim, acum oameni mari, vazand un copil strangand la piept o jucarie, ce s-o fi intamplat cu ursuletul nostru de plus. Despre unele stim ca le-am daruit noi, pe altele le-am pastrat si ne mai amintesc de copilarie, negandindu-ne la perioadele in care le abandonam in favoarea altora. Iar altele s-au pierdut in timp cu tot cu povestea scrisa in ele.

Declaram vara jucariilor. Salvam jucariile si ne salvam amintirile. Oameni mari sau copii, mamici, matuse sau bunici. Toti detinatorii de jucarii neglijate ar trebui sa le adune si pret de-o clipa sa le priveasca intens si sa permita amintirii sa revina. Si-odata zambetul copilariei amintit, sa il inchida-n jucarie si s-o trimita la un alt copil ce poate-ar vrea s-o stranga-n brate.

La Centrul de donare jucarii din Armonia Center , (langa biroul de informatii) se strang si se salveaza toata vara jucarii ce vor ajunge si vor fi iubite si de copii din orfelinatele din Arad. E ca si cum ne-am invia jucariile si le-am da misiunea speciala sa adune exact atatea amintiri frumoase cu alti copii cate ne-au oferit si noua sau copiilor din viata noastra.

Si pentru ca povestea lor e importanta, initiativa devine si mai frumoasa pentru ca se aduna si povestile jucariilor donate. Vom incerca sa culegem cele mai frumoase 20 de povestioare pe care le vom introduce intr-o carte de povesti frumos legata, color, in format A5. Aceasta carte de povesti va fi distribuita atat in scoli primare si gradinite cat si in orfelinatele unde au fost distribuite jucariile astfel incat sa se creeze o legatura intre cei care au donat si cei care au primit jucariile.

Traim vremuri care ne obliga sa taiem de pe lista lucrurile nefolositoare practic si din pacate, jucariile nu sunt niciodata in planul nostru de cumparaturi la limita supravietuirii. Dar numai gandul la zambetul unui copil ce va iubi nespus o jucarie exact la fel cum am iubit-o noi, va umple centru de donatii de maimutoi de plus, masini de plastic, papusele, soldatei, supereroi si mingi colorate, sunt sigura.

Cred ca o jucarie noua, pe un raft, e ca si cum inca nu s-a nascut. Dar una care a trait un timp in viata unui copil e mult mai desteapta si speciala. Si mult mai valoroasa.

Toate informatiile necesare se gasesc la aceasta adresa: http://doipedoi.com/2011/05/26/declaram-vara-jucariilor/

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *