News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vasile Ciceac: „Mă văd obligat să renunţ la SMURD şi la Centrul de zi pentru minori” Vasile Ciceac: „Mă văd obligat să renunţ la SMURD şi la Centrul de zi pentru minori”
Please follow and like us:
Pin Share

Oraşul Nădlac se confruntă în 2015 cu probleme bugetare fără precedent. Primarul Vasile Ciceac are în vedere să renunţe la două servicii, finanţate din bugetul local. „Practic, nu am ce face! Veniturile proprii ale oraşului sunt de circa 6.311.000 lei. Avem cheltuieli de funcţionare de 6.021.000 lei şi cheltuieli legate de cofinanţarea proiectelor europene de 1.104.000 lei. Mai adaug chiriile plătite către culte pentru unităţile de învăţământ, în valoare de 390.000 lei. În total, trebuie să plătim 7.515.000 lei, deci avem un deficit de peste 1,2 milioane de lei”.

Cum nu se pune problema să renunţe la cofinanţările privind proiectele europene – 521.000 lei la POS Apă-canal, 553.000 lei pentru campusul şcolar şi 30.000 lei modernizare şi extindere Grup Şcolar J.G. Tajovsky –, cum nu poate renunţa nici la plata chiriilor pentru unităţile de învăţământ, singura soluţie pentru primarul Vasile Ciceac ar fi să renunţe la Serviciul SMURD şi la plata funcţionării Centrului de zi pentru minori. „Nu am ce face. Asigurarea serviciilor SMURD ne costă 420.000 lei anual, iar funcţionarea Centrului de zi pentru minori alte 304.000 lei. Aşa, putem face economii de 724.000 lei”, a declarat Vasile Ciceac, care subliniază că SMURD Nădlac deserveşte întreaga zonă, dar doar oraşul Nădlac finanţează acest serviciu, în timp ce Centrul de zi a fost trecut în administrare locală făr a se asigura şi finanţarea aferentă.

„În aceste condiţii bugetare, oraşul Nădlac nu îşi permite să susţină financiar asemenea servicii”, a încheiat primarul oraşului Nădlac

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *