News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Reprezentantul Institutului European pentru Administraţie Publică, Martin Unfried, s-a aflat miercuri, 06.07.2011 la Arad pentru a evalua la faţa locului proiectul Consiliului Judeţean Arad „MAI MULTĂ PĂDURE, PENTRU MAI MULTĂ VIAŢĂ “ -“VERDE ÎN ARAD”. Proiectul a fost selectat de către institut ca fiind exemplu de bune practici în Europa în domeniul protecţiei mediului. „Verde în Arad” a primit apreciezi şi anterior acestei selecţii, fiind premiat de Fundaţia PRAIS în anii 2009 şi 2010, pentru rezultatele obţinute în cadrul programului mondial “ Milioane de oameni , Milioane de copaci”.

Consiliul Judeţean Arad a înscris proiectul „Verde în Arad” în competiţia lansată de Institutul European pentru Administraţie Publică privind acţiunile de protejare a mediului. Proiectul depus de Consiliu a intrat în competiţie cu alte 350 de proiecte din 32 de ţări din întreaga Europă. În urma unei atente analize realizate de un juriu format din 11 profesori universitari, 6 specialişti în administraţie publică şi 7 consultanţi privaţi, au fost declarate eligibile 274 dintre proiectele depuse.

În etapa a doua de selecţie, proiectul Consiliului Judeţean a fost inclus între primele 21 de proiecte, pentru care s-a trecut la analiza la faţa locului. Astfel, de la Institutului European de administraţie publică s-a aflat pentru evaluarea proiectului şi aprecieri domnul Martin Unfried. Acesta s-a întâlnit cu echipa de proiect şi vicepreşedintele Cristian Drăgan şi a solicitat o serie de precizări referitoare la modul în care acesta s-a implementat. „Mai mult decât diplome şi aplauze, rămâne satisfacţia lucrului bine făcut şi mulţumirea că prin atitudinea noastră, oferim generaţiilor viitoare un mediu mai sănătos şi mai echilibrat. Contăm pe reuşita proiectului, având în vedere că dacă în anii 2009 – 2010 au fost plantaţi 75.000 de copaci, în anul 2011, am reuşit să plantăm 82.050”, a declarat Cristian Drăgan.

Consiliul Judeţean Arad va fi recompensat, la Mastricht, în luna noiembrie, de către Institutul European pentru Administraţie Publică, cu diploma „Cele mai bune practice” pentru acest proiect. În plus, urmare a vizitei domnului Martin Unfried în luna septembrie se vor cunoaşte şi cei cinci premianţi ai institutului. „Ne dorim ca proiectul nostru să fie ales printre primele cinci proiecte depuse la nivel internaţional, fiind pentru noi o recunoaştere a muncii depuse, pentru că am muncit la el cu dragoste şi pasiune şi am arătăt tuturor ce se poate face atunci când există dorinţă de muncă şi pasiune, chiar dacă resursele financiare nu sunt cele mai mari”, a spus Sabin Baniciu, consilierul responsabil cu desfăşurarea proiectului „Verde în Arad”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *