News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Muncii a demarat la nivelul judeţului Arad o campanie de controale şi în ceea ce priveşte indemnizaţia de creştere a copilului. Scopul acestei campanii este de a verifica, la nivelul fiecărui judeţ din ţară, modalităţile de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului. În judeţul nostru există 5000 de dosare de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Din comisia care va face aceste verificări vor face parte inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă şi câte un asistent social.

În paralel cu aceste controale se desfăşoară verificări şi în ceea ce priveşte acordarea venitului minim garantat şi indemnizaţia pentru persoanele cu handicap. În componenţa comisiei, care verifică emiterea certificatelor de încadrare în gradul de handicap, a fost făcută o modificare, în sensul în care din comisie face parte de acum înainte şi un medic specialist de la casele teritoriale de asigurări de sănătate, care va verifica autenticitatea certificatelor medicale. Medicii specialişti vor efectua verificări în teren la perosanele care beneficiază de aceste ajutoare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *