News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vernisaj de pictura la Galeria Oldart Vernisaj de pictura la Galeria Oldart
Please follow and like us:
Pin Share
Galeria de arta Oldart are deosebita placere de a invita iubitorii de artă la vernisajul expozitiei „Vasile Varga-un reper al picturii aradene” si lansarea albumului biografic Vasile Varga,proiect cofinantat de Centrul Municipal de Cultura Arad.
     Joi, 26 noiembrie, de la ora 18:30, în superba clădire a Palatului Bohuș din centrul Aradului, va avea loc vernisajul de pictură, împreună cu lansarea albumului autobiografic „Vasile Varga – un reper al picturii arădene”. Expoziția cuprinde 67 de lucrări personale, picturi aflate în colecții particulare.
Proiectul s-a desfășurat de-a lungul a șapte luni de muncă efectivă. Aceasta a fost concentrată într-un întreg proces de restaurare a lucrarilor, fotografiere, înramare a picturilor, precum și acțiuni de promovare a artistului către arădeni.
Faptul că opera lui Vasile Varga a stârnit interes și în rândul tinerilor reprezintă o mare bucurie pentru noi și, totodată, ne întărește inițiativa de a realiza astfel de evenimente, care să fie „gustate” de cercuri cât mai numeroase. Sperăm ca, în urma vernisajului, pictorul arădean să devină mai accesibil și chiar mai plăcut publicului, motiv pentru care am decis să cuprindem tot în această zi și lansarea albumului său biografic.
Evenimentul „Vasile Varga – un reper al picturii arădene” este susținut și de Centrul Municipal de Cultură al Municipiului Arad. Colaborator în realizarea proiectului este Andrei Rosetti, artist din grupul Noima, care a adus contribuție științifică în volumul amintit.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *