News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

igas mai

Suntem la doar patru zile distanţă de Consiliul JAI, la patru zile distanţă de o decizie care ar fi putut aduce România mai aproape de Schengen.

            Şi la doar patru zile distanţă, factorii politici cu responsabilitate în a realiza acest deziderat al românilor, aleg să izoleze România şi cetăţenii săi prin declaraţii iresponsabile. Şeful diplomaţiei, acest Titus Corlăţean, îşi permite să calce în picioare munca noastră, a celor care am depus eforturi pentru a îndeplini din punct de vedere tehnic toate condiţiile impuse de UE, a personalului celor două ministere implicate în implementare. Eforturile tuturor acestor oameni au fost recunoscute în cadrul Consiliilor JAI la care am participat în calitate de ministru de interne. România şi-a îndeplinit condiţiile tehnice, o afirmaţie cu care toate statele membre au fost de acord. O afirmaţie care izvorăşte din munca guvernărilor anterioare.

            Iar Titus Corlăţean, susţinut mai apoi de premierul Victor Ponta, dă o palmă Uniunii Europene în ajunul Consiliului JAI. Dacă Guvernul susţine poziţia ministrului Corlăţean, atunci Guvernului îi trebuie alt popor pe care să îl conducă, pentru că acest popor a ales calea europeană. Acest Guvern socialist trebuie să plece pentru ca România să îşi reia cursul.

            Prin eforturi susţinute am reuşit să atragem de partea noastră ţări care se împotriveau să aderăm. Germania, prin oficialii săi, a fost o susţinătoare consecventă a aderării României la Schengen. Preşedinţiile UE ne-au sprijinit pe parcursul acestor ani. Într-o singură zi, în câteva minute, şeful diplomaţiei române şi premierul au reuşit să dărâme cursul istoric al României înspre integrarea europeană deplină. Acum Germania spune că se va folosi de dreptul de veto pentru a împiedica aderarea României. În 2013, Guvernul USL reuşeşte să blocheze viitorul european al românilor! În 2013, USL ne duce cu zeci de ani în spate şi întoarce spatele rudelor celor care au murit în 1989 pentru o Românie europeană.

            Ce le veţi spune românilor despre faptul că guvernarea USL, formată din vrednici reprezentanţi ai unei majorităţi de 70%, şi-a asumat o poziţie care dăunează grav viitorului acestui popor? Refuz să cred că răspunsul va fi identic cu cel pe care Ministrul de Externe şi premierul îl dau acum oficialilor europeni în privinţa aderării la Schengen: „Nu mai suntem interesaţi” sau „Nu mai este un obiectiv al României”. Guvernul nu mai este interesat de aderarea la Schengen. USL nu mai este interesat de implicaţiile neîndepliniri acestui obiectiv, deşi le cunoaşte, domnul Antonescu cel puţin le cunoaşte, a declarat public acest lucru.

            Ce înseamnă această amânare a României din punct de vedere economic? Înseamnă decalaj în viteza de circulaţie a mărfurilor şi a fluxurilor de bani. Mai clar, o oră pierdută în vamă (cu toţii am văzut cât de mediatizate sunt cozile din vămi) costă jumătate de milion de euro la nivelul întregului parc de tiruri din ţară. Înseamnă pierdere de bani în economie. Aderarea la Schengen nu este o glumă şi faptul că oficiali ai României aleg să ne îndepărteze tot mai mult ne costă, pe termen lung, mulţi bani.

            Guvernarea PDL a susţinut acest obiectiv extrem de important al României. Am muncit şi ne-am asumat poziţia faţă de acest interes naţional bine definit. România trebuie să adere la spaţiul Schengen şi toţi factorii politici trebuie să susţină acest obiectiv!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *