News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vin rosu, ceai, brocoli, alimente care ne protejeaza de Alzheimer Vin rosu, ceai, brocoli, alimente care ne protejeaza de Alzheimer
Please follow and like us:
Pin Share

Alimentele bogate in flavonoli ne-ar ajuta sa prevenim maladia Alzheimer conform unui nou studiu american. 500 de milioane de persoane din intreaga lume sunt afectate de dementa si 60-70% din acestea sufera de Alzheimer. Cercetatorii din cadrul Universitatii Rush din Chicago au incercat sa gaseasca o modalitate de a preveni maladia Alzheimer.

In cadrul acestui studiu, au fost urmarite numai putin de 900 de persoane timp de 6-12 ani dupa ce au fost chestionati in prealabil cu privire la obiceiurile lor alimentare. In varsta de 81 de ani, acesti participanti nu erau afectati de dementa la inceputul studiului. Insa 220 au fost diagnosticati cu Alzheimer in cursul studiului.

Flavonoli impotriva maladiei Alzheimer?

O constatare care a permis cercetatorilor sa descopere ca unele alimente limiteaza riscul de a dezvolta aceasta forma de dementa si ca toate au un punct comun : continutul bogat de flavonoli. Aceasta substanta face parte din familia flavonoizilor, pigmenti vegetali responsabili pentru culoarea fructelor, cunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante. Voluntarii din cadrul studiului care au consumat mai multi flavonoli (in jur de 15,3 mg pe zi, altfel spus echivalentul unei cesti de ceai negru) erau cu 48% mai putin susceptibili de a fi afectati de maladia Alzheimer decat cei care consumau mai putin (5,3%).

Printre cele mai bogate alimente in flavonoli regasim :

  • spanacul ;
  • brocoli ;
  • varza creata ;
  • ceai ;
  • ulei de masline ;
  • vin rosu ;
  • pere ;
  • portocale ;
  • rosii ;

O alimentatie echilibrata pentru un creier sanatos. Cercetatorii aflati la originea acestui studiu precizeaza ca o serie de cercetari suplimentare sunt necesare pentru a confirma aceste rezultate insa oricum rezultatele sunt extrem de promitatoare. A manca mai multe fructe, legume si a consuma mai mult ceai negru ar putea fi o modalitate mai putin costisitoare si usoara de a preveni maladia Alzheimer. O concluzie care nu este impartasita de alti experti, care nu au participat la acest studiu. Marele public ar putea interpreta gresit acest studiu si sa se gandeasca la termenul « antioxidant » ca la o pilula magica care ar putea impiedica aparitia dementei. Alti specialisti sunt mai rezervati putin si precizeaza faptul ca, chiar daca legatura dintre flavonoli si maladia Alzheimer nu este demonstrata in mod oficial, un lucru este sigur : adoptarea unei alimentatii sanatoase si echilibrate ne ajuta sa ne mentinem creierul sanatos.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *