News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

VINUL FIERT ALUNGA RACELILE VINUL FIERT ALUNGA RACELILE
Please follow and like us:
Pin Share

Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă, vinul roşu, poate fi şi benefic organismului. Trebuie doar consumat în cantităţi moderate, pentru a ajuta sănătăţii corporale.

 1. Mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale românilor. În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetătorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă benenficii.
 2. Îmbunătăţeşte somnul. Melatonina conţinută de vinul roşu ajută la reglarea ceasului biologic, dar este şi un puternic antioxidant. Aşadar, consumul unui pahar de vin roşu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn, conform www.sfatulmedicului.ro.
 3. Protejează împotriva răcelilor. Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele care consumă mai mult de 2 pahare de vin roşu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decât cei care se abţin de la consumul acestei băuturi.
 4. Reduce riscul de cancer. Specialiştii spun că fiecare pahar de vin roşu consumat zilnic reduce riscul cancerului de plămâni cu 13%. De asemenea, 4 sau mai multe pahare de vin roşu pe săptămână ajută la diminuarea riscului de cancer de prostată cu 50%. Şi cancerul mamar poate fi ţinut la distanţă cu ajutorul acestei băuturi. Însă moderaţia este cheia: 1-2 pahare pe zi.
 5. Previne ateroscleroza. Vinul roşu poate preveni debutul şi progresia aterosclerozei, care se declanşează atunci când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare. Alcoolul şi polifenolii din vin favorizează menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric. Aceasta are un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.
 6. Scade presiunea arterială. Există dovezi ale unor efecte favorabile ale vinului roşu asupra presiunii sangvine. Două pahare de vin roşu sorbite în timpul mesei scad presiunea arterială la persoanele afectate de hipertensiune.
 7. Reduce riscul mortalităţii. Cercetătorii europeni spun că un aport zilnic moderat de vin roşu (22-32 g de alcool) are un efect protector împotriva tuturor cauzelor de deces.
 8. Uite valoarea nutritivă a vinului roşu!

  Vinul roşu conţine următoarele vitamine şi minerale:

  • Potasiu – ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteza acidului proteic şi nucleic, la producerea de energie şi convertirea zahărului din sânge în glicogen.
  • Fluor – este un mineral care poate preveni cariile dentare şi menţine smalţul dinţilor puternic.
  • Fosfor – ajută la transformarea mâncării în energie, ajută funcţia renală, metabolismul, multiplicarea celulară şi susţine contracţiile musculare ale inimii.
  • Colina – face parte din familia vitaminei B şi ajută la menţinerea sănătăţii generale. Îşi mai aduce aportul şi la funcţionarea adecvată a memoriei.

Sursa: click,ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *