News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Viorica Dăncilă: Pentru mine, mai importantă este unitatea poporului român decât interesul propriu Viorica Dăncilă: Pentru mine, mai importantă este unitatea poporului român decât interesul propriu
Please follow and like us:
Pin Share

Am vorbit astăzi despre investițiile în județul Arad, despre modul în care oamenii s-au raportat la program de guvernare al PSD. Am considerat de fiecare dată că dialogul constructiv cu oamenii este de ajutor, pentru că în fond toate deciziile pe care le luăm le luăm pentru oameni. Am avut și întâlniri electorale, am vrut să vedem care este opinia oamenilor și în urma deplasărilor pe care le-am făcut am văzut ceea ce știam deja, că arădenii sunt oameni implicați, care vor să se regăsească în deciziile președintelui României, oameni care au așteptări și care nu vor ca așteptările lor să fie înșelate în vreun fel. Ne-am întâlnit cu pensionari, foarte mulți ne-au mulțumit pentru creșterea pensiilor, dar în același timp și-au arătat îngrijorarea față de perioada următoare, când știu că în programul de guvernare este prevăzută înghețarea pensiilor.

Ceea ce m-a nemulțumit, aș putea să spun, este faptul că oamenii sunt îngrijorați pentru perioada următoare, pentru un program de guvernare care aduce din nou austeritatea în România, sunt îngrijorați de afirmațiile apărute în spațiul public legate atât de schimbări masive, de concedieri masive. Suntem în prag de sărbători și vă dați seama că nicio familie de aici, de la Arad, sau de oriunde din România nu poate sta liniștită când în spațiul public apar astfel de declarații.

Sunt premierul României de 21 de luni, în care i-am considerat pe toți românii propria mea familie și am încercat să îi ajut pe toți deopotrivă, așa cum se face într-o familie, să iau măsuri pentru pensionari, să îi văd din nou zâmbind, fără grija zilei de mâine, să iau măsuri pentru femei, pentru că știu că femeile poartă grija casei și administrează toate treburile în gospodărie, să iau măsuri pentru bărbați, pentru că știu cât de important e pentru un bărbat să asigure siguranța familiei sale, să iau măsuri pentru tineri și copii ca și cum ar fi fost copiii mei, să iau măsuri pentru comunitățile locale, pentru că știu că așa cum eu am venit în fața dumneavoastră cu un program de guvernare, fiecare primar a venit în fața comunității sale cu un program pentru dezvoltarea ei. Am încercat să fiu aproape de fiecare român, pentru că prim-ministrul României trebuie să fie prim-ministrul tuturor românilor, să nu împartă România în buni și răi, în mai frumoși și mai urâți. Eu am fost prim-ministrul României și pentru cei care m-au jignit, și pentru cei care m-au apreciat, și pentru cei care mă iubesc, și pentru cei care mă urăsc. Pentru mine, mai importantă este unitatea poporului român decât interesul propriu.

 

(Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008)

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *