News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vivaldi se alătură grupurilor de browsere anti-urmărire Vivaldi se alătură grupurilor de browsere anti-urmărire
Please follow and like us:
Pin Share

Deși browserele web au concurat până acum pentru viteza și performanța generală, confidențialitatea este noul reper. Browser-ul de nișă Vivaldi s-a alăturat acum marilor grupuri pentru a le oferi utilizatorilor un control mai mare asupra urmăririi online.

Producătorul de nișă Vivaldi Technologies a lansat săptămâna aceasta versiunea 3.0 a aplicației sale omonime, care include blocaje integrate de anunțuri și trackere.

Ambele instrumente au fost dezactivate implicit în noua versiune, care a fost lansată miercuri. „Considerăm că mulți utilizatori nu ar dori să împiedice site-urile pe care le place să le viziteze să genereze venituri și, din acest motiv, nu activăm implicit Ad blocker-ul de anunțuri”, a scris Jon von Tetzchner, co-fondator și CEO al Vivaldi, într-o postare către un blog de companie.

Vivaldi, care se bazează pe Chromium – proiectul open-source dominat de Google, care scoate codul pentru Chrome și Microsoft’s Edge – a mers pe urmele altor rivali, inclusiv Firefox Mozilla și Apple Safari, în accentuarea confidențialității și abordarea biților de urmărire care face posibilă companiile și agenții de publicitate să urmărească locurile în care utilizatorii merg pe web.

Browserul, care a început din 2016 (și a fost în versiune beta de mult timp înainte) și are rădăcini care se întind către Opera Software – von Tetzchner a fost CEO al acelui dezvoltator de browser norvegian până în 2010 – este cel mai cunoscut pentru abilitățile sale de personalizare. Numărul de setări și opțiuni ale lui Vivaldi le fac să se rușineze pe cele din Big Four: Chrome, Edge, Firefox și Safari.

La fel ca Mozilla, Vivaldi s-a îndreptat către un partener pentru fundamentarea apărării sale anti-urmărire. Dar, în timp ce Firefox se bazează pe Disconnect, Vivaldi a apelat la DuckDuckGo, mai cunoscut pentru motorul său de căutare. Tehnologia Tracker Radar a companiei respective, bazată pe propriul set de date open-source, a fost utilizată pentru a genera lista de blocuri a lui Vivaldi.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *