News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vlad Botoș – intervenție pentru reglementarea  pieței digitale Vlad Botoș – intervenție pentru reglementarea  pieței digitale
Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul arădean Vlad Botoș a avut o intervenție în cadrul comisiilor reunite IMCO și ITRE, cerând o mai bună reglementare a pieței digitale în Europa.

Se discută foarte mult la nivel european despre inteligență artificială, despre piața digitală, despre adaptarea legislativă la evoluția tehnologică. Ieri, în cadrul comisiilor reunite IMCO și ITRE, comisarul european Thierry Breton a vorbit despre strategia europeană pentru piața digitală.

Au fost lansate trei documente care vor sta la baza legislației europene în domeniu: „A European strategy for data”, „Shaping Europe’s digital future” și „White Paper on Artificial Intelligence”.

Totuși, în valul platformelor de date, al inteligenței artificiale, al progresului tehnic, membrii din Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului nu trebuie să uite că unul dintre scopurile cele mai importante este protejarea consumatorilor.

Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „În acest sens, i-am adresat o întrebare comisarului european cu privire platformele de date, dar și la cele de vânzare on-line, la e-commerce.

Sigur că există directiva pentru comerțul electronic, însă aceasta are mari scăpări în ceea ce privește stabilirea responsabilităților, tocmai de aceea noile documente ar trebui să includă anumite aspecte privitoare la piața digitală.

Evident, domnul comisar Breton a fost de acord că sunt mai multe aspecte care trebuie actualizate și voi urmări ca protecția consumatorilor să fie o prioritate între acestea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *