News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vrei să îți renovezi dormitorul? Descoperă câteva sfaturi pentru amenajarea unei camere de poveste Vrei să îți renovezi dormitorul? Descoperă câteva sfaturi pentru amenajarea unei camere de poveste
Please follow and like us:
Pin Share

Dormitorul este considerat a fi camera cea mai importantă dintr-o locuință. Odihna și liniștea oferite de această încăpere țin în bună măsură de felul în care este decorată și mobilată. Așadar, ar trebui sa pui pe listă ideile tale, ca mai apoi să iei deciziile optime pentru o decorare cu stil pentru camera ta de odihnă.

Află din acest articol câteva idei frumoase de amenajare  a unui dormitor, ținând cont și de sfaturile specialiștilor în domeniu.

Iată cum îți poți transforma dormitorul într-o cameră de vis!

  • Renovează camera de dormit înainte de alegerea mobilierului

Lumina și culorile joacă un rol important în amenajarea unui dormitor. Potrivit experților, culoarea alb este liniștitoare și oferă odihna potrivită. De aceea, este recomandat să ai în vedere acest aspect atunci când renovezi camera, înainte de achiziționarea mobilierului. Astfel, vei oferi și lumina naturală potrivită dormitorului, ținând cont de spațiu, bun gust și stil.

  • De ce este recomandat să cumperi un set de mobilier când amenajezi dormitorul

Dormitorul poate fi amenajat după bunul plac, însă producătorii oferă soluțiile optime în această direcție. Astfel, seturile de mobilier pentru dormitor sunt compuse din patul matrimonial, noptiere și dulap, ceea ce simplifică destul de mult amenajarea unei asemenea camere.

În loc să te gândești la toate combinațiile posibile pentru amenajarea dormitorului, alegând culori, materiale și dimensiuni diferite, este indicat să cauți seturi de mobilier pentru dormitor complete, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Astfel, vei avea garanția că fiecare element în parte se potrivește la fix cu ideile tale, cu dormitorul, dar și cu stilul personal. În acest sens, Homelux.ro îți pune la dispoziție numeroase seturi calitative: cu siguranță vei găsi ceva care să îți facă cu ochiul!

  • Dacă nu optezi pentru un set de mobilier, începe amenajarea de la alegerea patului

Mobilierul pentru dormitor este cel care trebuie să reflecte personalitatea ta, fie că alegi un stil minimalist, modern sau unul clasic. După regulile amenajărilor interioare, mobilarea dormitorului ar trebui să înceapă de la piesa centrală a acestei camere: patul. Astfel, în cazul în care ai decis să achiziționezi piesele individual, este recomandat să cauți, în prima instanță, idei de paturi care se potrivesc gusturilor și nevoilor tale. După ce ai achiziționat piesa cea mai importantă, pornește de la ea în alegerea celorlalte corpuri de mobilier, precum dulapurile, noptierele sau măsuța de machiaj.

  • De ce este stilul minimalist recomandat de designeri

Decorarea dormitorului poate fi o provocare pentru cei care nu s-au mai ocupat de acest lucru până acum. Nu ar trebui să îți fie teamă, însă, dacă alegi o amenajare minimalistă, recomandată de majoritatea designerilor de interior. Acest stil de decorare și mobilare a unei camere de odihnă oferă libertate de mișcare și multă liniște.

Iată și câteva sfaturi pentru amenajarea dormitorului tău, adoptând stilul minimalist:

  • Descoperă dimensiunile dormitorului înainte de a te apuca de treabă. Mobilierul se va alege în funcție de acest aspect, pentru a evita îngrămădirea acestei camere.
  • Amenajarea în stil minimalist poate începe cu vopsirea pereților în culoarea albă. Un plus de eleganță poate fi oferit de draperiile în tonuri calde, însă ținând cont de funcționalitățile lor.
  • Mobilierul simplu și elegant oferă și spațiu optim de depozitare. Alegerea unui set format din pat, noptiere și dulap în nuanțe deschise este o soluție ideală. Poți îmbina stilul minimalist cu cel modern, atât timp cât adaugi și elemente decorative în același ton, fără a exagera cu nuanțele tari.

 

În concluzie, decorarea dormitorului se poate realiza fără prea mari bătăi de cap, însă și cu puțin ajutor din partea designerilor care lansează diverse trenduri pe piață. Ceea ce contează, până la urmă, este personalizarea celei mai importante camere din casă, pentru a beneficia de odihnă pe măsură, indiferent de momentul zilei.

Sursă foto: Pixabay.com.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *