News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vrei să prepari o salată delicioasă? Uite cele 5 reguli pentru o salată perfectă! Vrei să prepari o salată delicioasă? Uite cele 5 reguli pentru o salată perfectă!
Please follow and like us:
Pin Share

Mâncarea sănătoasă are proasta reputație de a nu fi la fel de delicioasă precum cea nesănătoasă, însă acest lucru este cât se poate de neadevărat. Dacă știi cum să o gătești, mâncarea sănătoasă poate fi extrem de delicioasă, pe lângă aportul de nutrienți pe care îl aduce în dieta ta. Salata este modalitatea cea mai simplă și rapidă de a te bucura de beneficiile legumelor și fructelor, așa că trebuie să înveți metodele prin care o prepari în cel mai gustos mod. Vrei să descoperi secretul?

Iată cele 5 reguli pe care să le respecți pentru a prepara salata perfectă!

  1. Combină mai multe feluri de salate verzi

Baza unei salate perfecte este formată din mai multe tipuri de salate, așa că alege felurile tale preferate (iceberg, babyleaf, romaine, spanac, kale etc). Acest lucru va conferi o savoare deosebită salatei, precum și mai multă textură. Astfel, vei beneficia și de potențialul maxim al frunzelor verzi, aducând un aport bogat de vitamine și antioxidanți care sunt mult mai intenși în forma crudă decât gătită.

  1. Adaugă brânzeturi

Următorul pas este să adaugi tipul tău preferat de brânză, acest ingredient aducând un gust delicios în salată. Fie că este vorba despre parmezan sau brânză feta, nu omite acest ingredient, întrucât, pe lăngă faptul că este o sursa bogată de calciu, brânza întregește gustul salatei.

  1. Alege legumele potrivite

Legumele folosite în salată trebuie să fie cele care îți plac cel mai mult. Un morcov dat pe răzătoare adaugă puțină dulceață salatei, roșiile cherry – prospețime, ardei – textură, broccoli – aromă intensă etc. Asigură-te că iei legumele cât mai fresh pentru că în starea lor crudă, se simte diferența. Dacă nu știi unde poți găsi astfel de produse, găsești aici legume proaspete de la auchan.ro, de unde le poți comanda chiar online atunci când ți se face poftă de salată. Este recomandat să mănânci salată de minim 3 ori pe săptămână, pentru a te bucura de toate beneficiile sale sănătoase.

  1. Folosește ceva crocant

Apoi, nu uita să adaugi și ceva crocant, pentru a îmbina mai multe tipuri de texturi în salata ta. Poți folosi crutoane din pâine, năut sau nuci, cele din urmă fiind foarte benefice, căci sunt bogate în grăsimi naturale și fibre. Alte tipuri de semințe sunt, de asemenea, necesare, atât pentru un gust foarte bun, cât și surse vegetale de vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și nutrienți de care are nevoie corpul. Poți opta pentru semințe de in, de cânepă, de susan sau de dovleac, sau chiar să le combini între ele.

  1. Prepară dressing-ul

Tipul de dressing depinde atât de alegerea ingredientelor, cât și de preferințele tale. Încearcă mai multe tipuri (vinaigrette, caeser, italian, blue cheese etc) și descoperă care ți se par cele mai delicioase.

Așadar, mâncarea sănătoasă merită efortul de a încerca să o prepari cât mai corect, pentru a te bucura de mese delicioase, gătite din surse pline de vitamine benefice pentru organism. Încearcă să prepari salata după ghidul de mai sus și, cu siguranță, va deveni un obicei alimentar pentru tine și familia ta.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *