News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

WARBOY va avea premiera la Cinematograful „Arta“ din Arad, în prezența  regizorului Marian Crișan WARBOY va avea premiera la Cinematograful „Arta“ din Arad, în prezența  regizorului Marian Crișan
Please follow and like us:
Pin Share

Spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în cel mai nou film regizat de Marian Crișan ce va putea fi văzut, în premieră la Arad, la Cinematograful „Arta“.

Proiecția va avea loc vineri, 15 decembrie 2023, de la ora 19:00.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

După proiecție, regizorul Marian Crișan va sta la dispoziția spectatorilor atât pentru a oferi detalii despre film cât și pentru a răspunde întrebărilor acestora.

„WARBOY este despre un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944. Băiatul încearcă să salveze cei doi cai ai familiei pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni. Filmul poate fi numit «un film de război» sau «film pentru copii», ce m-a atras cel mai mult la acest proiect, atunci când l-am conceput, au fost elementele de western pe care m-am bucurat să le pot aduce pe marele ecran” mărturisește regizorul.

Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet, Dan Chiorean sunt actorii ce joacă în WARBOY – cel de-al cincilea lungmetraj al regizorului cunoscut deja publicului larg pentru Morgen, Rocker, Orizont sau Berliner, dar și pentru miniseria produsă de HBO România – Valea Mută.

Scenariul este semnat de Marian Crișan, directorul de imagine al filmului este Adrian Pădurețu, scenografia îi aparține Simonei Pădurețu, costumele Danei Păpăruz, iar montajul lui Tudor Pojoni.

WARBOY este realizat cu sprijinul CNC România, CNC Republica Moldova în colaborare cu Televiziunea Română și este o producție Rova Film, în coproducție cu Parmis, Chainsaw Europe și Forest Film.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *