News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Weekend cu amenzi si inchideri de spații publice aplicate de polițiști Weekend cu amenzi si inchideri de spații publice aplicate de polițiști
Please follow and like us:
Pin Share

În ziua de 11 octombrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 163 de restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 17 mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru organizarea de activități în spațiu publi/privat/închis pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 12.000 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *