News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Cu ocazia marcării ,,Săptămânii Mobilităţii Europene,, ediţia a X –a APM Arad în colaborare cu Primăria Municipiului Arad a organizat o serie de activităţi pentru promovarea soluţiilor de transport durabil şi conştientizarea publicului cu privire la beneficiile potenţiale pentru mediu, sănătate şi calitatea vieţii. Tema centrală în acest an a fost “Mobilitate alternativă” dorindu-se astfel sprijinirea tranziţiei către un sistem de transport eficient din punct de vedere al resurselor, prin promovarea modalităţilor eficiente şi curate. Punctul culminat l-a constituit şi în acest an ziua de 22 septembrie – ,,În oraş fără maşina mea,,. Acţiunea a fost deschisă prin Marşul bicicliştilor organizat de elevii de la Şcoala Generală nr. 5., aceştia scandând “Vrem piste pentru biciclişti” şi echipa de majorete a aceleiaşi şcoli.. Cu prilejul acestei zile circulaţia a fost oprită pe strada I.C. Brătianu între orele 9 – 12, au fost efectuate determinări de noxe în condiţii de trafic oprit, întreceri sportive (role, biciclete, triciclete) pentru preşcolari şi şcolari. La final toţi participanţi au primit cadouri, diplome şi şepcuţe inscripţionate din partea organizatorilor.
În urma masurătorilor efectuate de specialiştii din cadrul APM Arad s-a constatat o reducerea a poluanţilor NO2 (dioxid de azot) cu 53,8℅, a SO2 (dioxid de sulf) cu 22,3℅, a NH3 (amoniac) cu 33,3℅ şi a Zgomotului cu 27,7℅ faţă de ziua de 21.09.2011 când determinările au fost efectuate în condiţii de trafic normal.
-participanţi: Colegiu Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului, Liceul Teoretic ,,Vasile Goldiş,, Grup Şcolar Forestier Arad, Colegiu Naţional “Elena Ghiba Birta” Arad Şcoala Generală nr. 5, Grădiniţa PP1, PP10, PP14, PP9, Şcoala Generală ,,Mihai Eminescu,, Complexul Social Intercultural Cultural.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *