News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Zile și nopți grele pentru pompierii din Pecica, Peregul Mare și Arad! Cel mai mare incendiu din acest an nu a fost încă stins! Zile și nopți grele pentru pompierii din Pecica, Peregul Mare și Arad! Cel mai mare incendiu din acest an nu a fost încă stins!
Please follow and like us:
Pin Share

E sîmbătă, zi liberă în care majoritatea ne încărcăm bateriile. Nu și pentru pompierii voluntari de la SVSU Pecica. Aceștia, ajutati de colegii lor din Arad, Peregul Mare si de la compania Petro-Santander, luptă pe baricade încă de miercuri seară. O grămadă mare de baloți de paie, aflată în apropierea drumului Pecica – Nădlac, a luat foc generând un incendiu uriaș pe o suprafață de apoximativ 200 de metri pătrați cu flăcări de peste 20 de metri înălțime. Incendiul este lichidat, asta în limbajul pompierilor însemnînd că încă fumegă, e împrăștiat și trebuie ținut sub observație pînă nu mai există pericole. Deocamdată și vântul poate face probleme. În ajutorul pompierilor care luptau cu focul au sărit și agricultorii din localitățile învecinate care au ajutat cu apă pentru mașini, utilaje dar și mîncare. Pe langa autospeciale s-a mai intervenit cu un buldoexcavator și două încărcătoare frontale.

”S-a muncit efectiv pe brînci de trei zile. Sper să nu mai prindem a patra noapte și să lichidăm cu totul. Ca și durată, a fost cel mai mare incendiu cu care ne-am luptat în ultimul timp” a declarat pentru Newsarad Lucian Ioan Mocanu, șeful SVSU Pecica.

Polițiștii au fost de la început la fața locului, mai ales că fumul putea face probleme circulației, incendiul fiind localizat la doar zece metri de drum. Se efectuează în continuare cercetări privind cauza incendiului.

”Nu știm încă de la ce a pornit incendiul. Posibil să fi fost intenționat, dar asta doar colegii polițiști pot decide în urma cercetărilor. Le mulțumesc pentru tot sprijinul acordat. De asemenea vreau neaparat să mulțumesc domnului Dan Herțeg de la Semlac care ne-a ajutat benevol cu mii de litri de apă și cu un utilaj, de asemenea proprietarului terenului, domnul Dancu,  cît și domnului Găvruță pentru un alt utilaj. Le mulțumesc și pentru că ne-au adus provizii de mâncare pe toată durata intervenției și sunt și acum alături de noi” a încheiat Lucian Ioan Mocanu.

În ziua în care au început intervenția, miercurea trecută, pompierii pecicani au mai avut de stins trei incendii de mică intensitate. Ei se află și la această ora la fața locului cu speranța ca vor îl vor lichida cu totul în cel mai scurt timp. Imagini în galeria foto atașată acestui articol.

jordan

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *