News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

3.000 DE INFRACTORI ROMANI AU FOST ARESTATI IN EUROPA, IN 2015 3.000 DE INFRACTORI ROMANI AU FOST ARESTATI IN EUROPA, IN 2015
Please follow and like us:
Pin Share

Trei mii de conaţionali au fost arestaţi în străinătate în acest an, potrivit datelor Ministerului de Externe. Organizaţi în grupări bine puse la punct, mulţi dintre infractorii români au dat spargeri de milioane de euro în magazine de lux, au făcut trafic de persoane ori au furat cabluri electrice şi au lăsat astfel oraşe întregi fără curent şi transport. Ţările în care operează, în general, aceste clanuri sunt Spania, Italia şi Marea Britanie.

Ioan Clămparu sau, aşa cum era cunoscut în lumea interlopă, „Cap de Porc”, a fost considerat, mulţi ani, unul dintre cei mai periculoşi infractori din Spania. Reţeaua pe care a construit-o în decursul a 15 ani i-a adus milioane de euro din trafic de persoane şi de droguri.

Liderul clanului Clămparu a fost condamnat în Spania la 30 de ani de închisoare cu executare, dar pedeapsa i-a fost înjumătăţită după apel. Pe 17 aprilie, anul acesta, Ion Clămparu a fost adus în ţară, pentru a ispăşi cei 13 ani de detenţie la care l-au condamnat judecătorii români.

Ion Clămparu este închis acum la penitenciarul de maximă siguranţă Rahova. Surse judiciare susțin că afacerile sale au fost reluate de foștii săi locotenenți.

Spania, Elveţia, Franţa, Danemarca, Suedia şi Italia au fost terorizate ani buni de clanul Cordunenilor, originar din Iaşi. Între 2002 şi 2009, membrii grupării au dat zeci de spargeri, unele de o violenţă extremă. O parte dintre ei sunt acum după gratii, alţii încă mai activează în zona Moldovei, potrivit unor surse din Poliţie.

Doar în unul din numeroasele dosare penale în care apare clanul Cordunenilor, prejudiciul se apropie de două milioane de euro.

Astfel de lovituri a dat, în Marea Britanie şi Franţa, banda cunoscută sub numele de „Academia Infractorilor”. Extrem de disciplinaţi, aceştia au jefuit în mai puţin de un minut un magazin Vacheron Constantin din Paris, de unde au plecat cu mai multe ceasuri de lux, în valoare de un milion şi jumătate de euro. Niciunul dintre ceasurile de lux furate de la celebra firmă eleveţiană nu a fost recuperat. Bunurile confiscate de la membrii Academiei Infractorilor nu acoperă nici măcar un sfert din prejudiciu.

Găştile de hoţi români au pus în pericol şi securitatea transporturilor sau pe cea energetică în ţările în care au dat spargeri. Sute de metri de cabluri electrice au fost furate şi astfel a fost blocată circulaţia trenurilor între Barcelona şi Madrid. O altă grupare de hoţi a lăsat fără curent un întreg orăşel de lângă Torino, Italia.

Sursa: digi24.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *