News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

5 greșeli în igiena dentară pe care trebuie să încetezi să le faci acum! 5 greșeli în igiena dentară pe care trebuie să încetezi să le faci acum!
Please follow and like us:
Pin Share

Chiar și atunci când crezi că faci totul ca la carte, ai putea face greșeli în igiena dentară zilnică la care nu te-ai fi gândit niciodată. Obiceiuri zilnice care nu par ieșite din comun, contribuie de-a lungul anilor la apariția de probleme orale serioase. Din fericire, multe dintre acestea se pot rezolva printr-o simplă ajustare a rutinei dentare.

 

Iată cele mai frecvente 5 greșeli pe care oamenii le fac tot timpul când vine vorba de acest domeniu:

 

  1. Folosești apă de gură

    Deși reclamele ne îndeamnă să folosim apă dentară din belșug, aceasta se poate să nu fie tocmai benefică pentru majoritatea dintre noi. Apa de gură deranjează flora naturală din cavitatea bucală, ceea ce duce la uscarea gurii. În acest mediu, bacteria de care încerci să scapi se va dezvolta în voie. Scopul tău ar trebui să fie acela de a păstra un echilibru bacterian care va ajuta la protejarea dinților împotriva cariilor și va duce la o respirație plăcută.

    Vorbește cu medicul dentist despre apele de gură, și roagă-l să îți recomande una dacă este necesar. De multe ori însă, ai putea ajunge la concluzia că te poți lipsi de acest produs.

  2. Te speli pe dinți prea des sau prea dur

    Atunci când vine vorba de periere, mai dur nu înseamnă mai bine în igiena orală. Atunci când te speli pe dinți prea des și prea dur, poți deteriora mult în special gingiile. Acestea vor începe să se retragă ceea ce poate duce la gingivită și chiar parodontoză.

    De asemenea, poți să distrugi smalțul natural al dinților, ceea ce va slăbi rezistența acestora. Uneori, deși nu ai zice că apeși prea tare atunci când te speli pe dinți, faptul de a folosi o periuță de dinți veche poate să fie cauza. Atunci când sunt fabricate, perii acestora sunt ușor rotunjiți în capăt. După câteva luni însă, aceștia devin mai ascuțiți prin uzură, ceea ce duce la un periaj dur. De aceea trebuie să înlocuiești peria de dinți, chiar dacă nu pare a fi foarte uzată.

  3. Ignori durerea

    Durerea în cavitatea bucală este un semn că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta în acea zonă. Astfel de durere nu ar trebui niciodată ignorată. Deși majoritatea durerilor pot fi calmate cu medicamente, cele care persistă necesită o vizită la medic.

    Unele dureri pot fi cauzate de puroi sau de infecții, care pot fi foarte serioase dacă nu sunt tratate. Deși dinții se pot vindeca singuri, când au ajuns să te doară, însemnă că nu mai pot face asta. Faptul de a aștepta, duce doar la mai multe probleme. Ai putea să ajungi să ai nevoie de un tratament mai complex, cum ar fi cel de endodonție, sau chiar să ajungi să îți pierzi un dinte.

  4. Te speli pe dinți când nu ar trebui

    Deși ai fost învățat să te speli pe dinți după fiecare masă, adevărul este ceva mai complex decât atât. Unele mâncăruri și băuturi, cum sunt cele bogate în carbohidrați, încurajează dezvoltarea bacteriilor în mai puțin de 20 de minute, ceea ce înseamnă că trebuie să periezi dinții imediat. Dar dacă periezi dinții după alimente sau băuturi acide, s-ar putea să faci mai mult rău decât bine.

    Acest obicei poate duce la deteriorarea smalțului. Ideal este să aștepți cel puțin 30 de minute până să periezi dinții.

  5. Te temi de dentist

    Dacă ai fost vreodată certat sau umilit la dentist, teama ta poate fi justificată. Dar mersul la dentist nu ar trebui să fie nici dureros, nici să îți provoace anxietate. Partea bună este că sunt mai mulți dentiști pe lume, așadar caută unul care ți se potrivește. Dentistul ideal pentru tine îți va explica fiecare procedură și va răspunde cu amabilitate la orice întrebare ai avea.

    Faptul de a evita dentistul poate duce la probleme grave care depășesc pierderea dinților. Pot apărea infecții periculoase, depozite de puroi ce pot ajunge în sânge, sau probleme masticare. Click aici pentru a afla mai multe despre unele afecțiuni mandibulare cu care te-ai putea confrunta.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *