News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeţean Arad anunţă că  a autorizat la plata în avans pentru campania 2011 un număr de 24 052 cereri de plată , dintr-un număr total de 24.496 cereri depuse de fermierii care au solicitat sprijin financiar pe unitatea de suprafata in anul 2011 , fermierii beneficiind de 42 euro /ha la un curs de 4.3575 lei /euro. Au fost autorizate un procent de 98 % cereri  fata de anul 2010 când au beneficiat de plata in avans un nr. de 17.000 fermieri , resimţindu-se o crestere semnificativa in anul 2011 datorită unei mai bune organizari atât la Centrul judeţean Arad cât şi la Centrele locale arondate si printr-o munca sustinuta a tuturor angajatilor APIA., chiar daca in acest an judetul Arad a avut si control prin teledetectie, reuşindu-se autorizarea la plată a unui număr mai mare de cereri de plată.

Astfel, in conturile fermierilor din judeţul Arad au intrat in această lună peste 14 milioane de euro cu un echivalent de peste 61,31 milioane lei.

Tinem sa informam fermierii ca incepând cu 01.12.2011 va începe plata totala pe unitatea de suprafata ( SAPS), plată în cadrul căreia fermierii vor primi  şi diferenţa de 58 euro/ha.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *