News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul Ciprian Luca  acuză autoritățile  de accidentele tragice  înregistrate pe tronsonul de drum Arad- Șiria. După evenimentul produs la finele acestei săptămâni, în care o femeie este la un pas de a-și pierde viața în urma impactului produs în timp ce încerca să evite o groapă, demnitarul arădean își reînnoiește apelul adresat Autorității Rutiere Române, solicitând mai multă implicare în verificarea autivehiculelor de mare tonaj care circulă pe drumurile județene din Arad.

“La jumătatea anului trecut am semnalat starea deplorabilă în care se află carosabilul de pe tronsonul Arad – Șiria, stare cauzată de zecile de transporturi de mare tonaj, peste limita legală admisă, efectuate zilnic pe această rută. Denivelările și gropile din asfalt s-au accentuat și mai mult în sezonul rece și iată că acum, din cauza unor oameni plătiți din banii statului care nu își fac treaba, se ajunge la astfel de situații tragice cum este cea a accidentului rutier înregistrat zilele trecute. Străbat săptămânal această rută, mergând în colegiul meu și efectiv sunt porțiuni de drum „ciuruite”  parcă,  șoferii autoturismelor mai joase riscând să se aleagă cu băile de ulei sparte din cauza denivelărilor produse de camionale care transportă materiale de la balastiera din zonă, Asta în situații norocoase, pentru că alți participanți la trafic ajung să își piardă viața sau să rămână nenorociți pentru tot restul ei”, apreciază deputatul Ciprian Luca.

În pofida apelurilor primite și a realității de care se lovesc cei care străbat cel mai circulat drum județean din Arad, autoritățile se comportă ca și când nu ar exista nici o problemă.

Pentru evitarea producerii unor alte accidente cu pierderi de vieți, solicit, din nou, Autorităţii Rutiere să stabilească aici noi puncte de control pentru a ţine sub control problemele din trafic. Nu înțeleg atitudinea tacită a celor de la ARR față de ceea ce se întâmplă pe aceste rute, ceea ce ridică serioase semne de întrebare legate de seriozitatea acestora în câmpul muncii. Să fie vorba despre șpaga luată în schimbul “închiderii ochilor’, să fie vorba despre alte interese personale ale celor care ar trebui să dispună controale sau de incompetență?!”, a conchis Ciprian Luca.

De mentionat ca accidentul produs la sfarsitul saptamanii a dus la ranirea a 6 persoane.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *