News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Guvernul, sindicatele şi patronatele au ajuns, marţi, la o înţelegere în privinţa creşterii salariului mediu la 1.250 de lei, de la 1 mai 2016.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anunţat, marţi, că Executivul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai 2016, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicate sunt de acord.

Proiectul va fi  trimis Consiliului Economic şi Social şi ar urma să fie adoptat de Guvern în şedinţa de miercuri.

Luni, Guvernul a venit cu o propunere de majorare a salariului minim la 1.200 lei/lună începând cu 1 mai 2016, iar sindicatele au cerut, în acest context, „o corecție” la 1.275 lei, pentru a acoperi pierderile din primele patru luni, a declarat luni președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul întâlnirii Consiliul Național Tripartit, care a avut loc la Ministerul Muncii.

Potrivit acestuia, discuțiile nu s-au finalizat cu o concluzie, Guvernul urmând să vină cu o propunere ce va fi analizată în ședința Consiliului Economic și Social (CES) de marți.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/acord-intre-guvern-si-sindicate-salariul-minim-va-creste-la-1-250-de-lei-de-la-1-mai-2016_265303.html#ixzz3vhYkz1o2

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *