News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Duminică, 27 ianuarie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au desfăşurat o acţiune în zona Pieţei Obor din municipiul Arad.

Pe timpul acţiunii, a fost identificată o persoană în vârstă de 47 de ani, Maria L., domiciliată în municipiul Arad, care oferea spre comercializare pachete cu tutun şi cafea, fără a avea documente de provenienţă a mărfii şi autorizaţie în acest sens.

Întreaga cantitate de 3410 grame de tutun a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Arad iar cafeaua, în cantitate de 34 kg, a fost ridicată în vederea confiscării şi valorificării.

Pentru faptul că „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător sau cu marcaje fabricate peste limita a 1 kg de tutun pentru fumat” reprezintă infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 571/2003 modificată şi completată, iar  „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” reprezintă de asemenea infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 86/2006 modificată şi completată, persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Pentru faptul că aceasta comercializa cafea, fără documente de provenienţă a mărfii şi fără autorizaţie, a fost sancţionată contravenţional cu 1000 lei amendă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *