News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Actiunile Renault au cazut. Compania este acuzata de emisii trucate! Actiunile Renault au cazut. Compania este acuzata de emisii trucate!
Please follow and like us:
Pin Share

Acțunile constructorului de automobile Renault erau în cădere liberă, joi, pe Bursa de la Paris, după ce s-au anunțat efectuarea unor percheziții ce ar putea avea legătură, potrivit sindicatului grupului francez, cu „consecințe ale scandalului motoarelor trucate ale Volkswagen”.

Constructorul francez a confirmat, joi, că serviciile franceze antifraudă au efectuat mai multe percheziții, dar a dat asigurări că nu a fost depistat niciun program de trucare a noxelor la motoarele sale diesel care au fost verificate în cadrul acestor investigații, care sunt o consecință a scandalului Volkswagen.

Acţiunile Renault au scăzut joi și cu 20% la Bursa de la Paris, după ce mai multe sedii ale companiei au fost percheziţionate de inspectorii Fiscului. Aceştia au ridicat de acolo mai multe calculatoare, dar nu se ştie cu certitudine dacă pecheziţiile au legătură cu scandalul noxelor. Conducerea Renault nu a comentat acest lucru, dar dacă se va confirma, ar fi un nou scandal de răsunet care loveşte industria auto.

Anul trecut, Volkswagen a recunoscut că a păcălit testele de poluare. A instalat pe 11 milioane de maşini diesel un program care schimbă rezultatele acestor teste, lucru ce ar putea costa compania zeci de miliarde de dolari. (digi24.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *