News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

adi tolea1

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, critică viziunea Guvernului Ponta asupra întregului exerciţiu bugetar din acest an. „Guvernarea USL a reuşit «performanţa» de a avea o a doua rectificare negativă în acest an. De altfel, era de aşteptat, deoarece modalitatea de guvernare promovată de USL nu poate duce decât la deficit economic. Majoritatea măsurilor economice luate sunt în detrimentul mediului de afaceri, al economiei reale. În schimb, USL nu face altceva decât să investească în clientela politică, serviciile speciale şi Parlament”, a precizat Adrian Ţolea.

Acesta argumentează cu cifre clare afirmaţiile sale. Încasările bugetare au fost mai mici cu 3,8 mld. lei faţă de estimările iniţiale. Guvernul Ponta a ajuns în situaţia de a rectifica negativ, cu 2,9 mld. lei veniturile bugetare şi cu 1,6 mld. lei cheltuielile bugetare prognozate pentru sfârşitul acestui an. În urma rectificării, deficitul bugetar va creşte de la 2,3% din PIB la 2,5% din PIB”, a completat Adrian Ţolea.

De asemenea, Adrian Ţolea a concluzionat că ambele măsuri vehiculate de USL sunt păguboase pentru ţară. „Creşterea cotei unice la 22% sau reintroducerea impozitului diferenţiat sunt măsuri greşite. Prin creşterea cotei unice şi reducerea TVA, USL dă cu o mână şi ia înapoi cu trei mâini. Prin creşterea cotei unice la 22%, USL ar scoate cu aproape 8 miliarde lei în plus de la români şi cu peste 4 miliarde de lei mai mult de la firmele româneşti faţă de cât a reuşit să colecteze la bugetul de stat anul trecut. În schimb, prin reducerea TVA, USL ar lăsa economiei numai 4,2 miliarde lei comparativ cu nivelul colectat anul trecut. Prin impozitul progresiv pe venit USL ne întoarce în epoca Năstase: mai multă birocraţie, mai multă evaziune. Comparativ cu ţările din regiune, România s-ar situa pe o poziţie dezavantajoasă: de la introducerea cotelor unice, tendinţa în regiune a fost de reducere a impozitului pe venit şi nu de majorare”, a conchis Adrian Ţolea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *