News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

gligor 1

În așteptarea unei soluționări privind preluarea clubului UTA de către misteriosul investitor neamț, atât de mult vehiculat la finalul anului trecut, am purtat un dialog cu Alin Sorin Gligor, căpitanul de echipă al roș-albilor. Să vedem, așadar, care este pulsul echipei, prin vocea jucătorului lider…

Rep.: Alin, în primul rând îți spun „La Mulți Ani”, în acest început de 2013. Cum îți petreci vacanța?
A.G.: „La Mulți Ani” și din partea mea, ție și cititorilor acestui ziar. Mi-am petrecut Crăciunul în familie, alături de fetiță, soție și părinți. De revelion am fost cu prietenii la un restaurant. Una peste alta, este frumos în vacanță.
Rep.: Cred că la școală ai fi vrut să ai o vacanță atât de lungă.
A.G.: Așa este, dar vom începe curând pregătirile și ne vom antrena din greu.
Rep.: Au mai rămas câteva zile până la reunire. Voi, jucătorii, ce știți, ce va fi la UTA?
A.G.: Antrenorul Adrian Falub ne-a comunicat data reunirii, luni 14 ianuarie. Alte amănunte nu știm. Am văzut că nici președintele Gio nu știe ceva în acest sens. Viitorul echipei este incert.
Rep.: Crezi că se va ajunge la un numitor comun cu omul de afaceri, să-i spun, din Germania?
A.G.: Nu știu. Am auzit că au fost discuții. Din punctul meu de vedere, al jucătorului, mi-aș dori să fie stabilitate. Eu îmi văd de treaba mea și vreau să mă pregătesc atât cât pot mai bine.
Rep.: În ultimii ani ai prins instabilitate, financiar vorbind, la UTA…
A.G.: Așa este, de un an și jumătate, situația nu a fost tocmai roz. O situație mai bună financiar a fost când am jucat la ACU Arad, dar nu se pot compara cele două echipe.
Rep.: Ai debutat în alb-roșu într-un meci cu Poli Timișoara.
A.G.: Da, a fost un debut reușit pentru mine, la acel 0-0 de pe teren propriu din turul campionatului trecut. Apoi, de la meciul cu Gaz Metan Severin nu am mai ieșit din formație. Am devenit și căpitanul echipei, acest lucru fiind visul meu, ca arădean, de când am fost mic.
Rep.: Peste tot ai fost un jucător serios.
A.G.: N-am rupt eu gura târgului, dar mi-am făcut treaba. Sper să fie mai bine în retur.
Rep.: Pe ce post te simți cel mai bine?
A.G.: Fundaș central. Am mai jucat și mijlocaș la închidere, când a fost nevoie. Trebuie să te adaptezi în funcție de cerințele antrenorului.
Rep.: La fel cum ai făcut-o în sistemul cu trei sau cu patru fundași.
A.G.: Așa cum spui, am jucat și m-am integrat fără probleme în fiecare dispunere tactică a echipei.
Rep.: Cum crezi că ar putea ajunge UTA în primul eșalon, într-un viitor nu foarte îndepărtat?
A.G.: Nu știu, pentru că din 2002 nu s-a mai promovat pe teren. Sunt unsprezece ani și ar trebui să se facă ceva.
Rep.: Nu sunt investitori în această parte de țară?
A.G.: Sunt, dar văd că nu vor să investească, deși un club cu istoria și tradiției UTA ar impune o prezență pe prima scenă a fotbalului nostru. Dacă am fi fost acum pe un loc promovabil, cred că altfel s-ar fi pus problema discuțiilor cu potențialii investitori.
Rep.: Mai credeți în promovare?
A.G.: Nu e totul pierdut. Chiar dacă sunt doar doisprezece meciuri, atât timp cât văd că FCM Târgu Mureș speră la unul din primele două locuri, noi de ce n-am face-o? Va fi foarte greu, dar vom lupta să răzbunăm parcursul mai puțin reușit din tur. Sper că prin rezultatele noastre să atragem, dacă nu sponsorii, măcar spectatorii. Și așa, cu câteva sute de oameni în tribună, am avut o medie peste majoritatea echipelor din serie și vom încerca să nu-i dezamăgim pe acești oameni.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *