News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

APIA incepe plata despagubirilor pentru seceta din acest an. In data de 18 decembrie se vor face primele plati APIA incepe plata despagubirilor pentru seceta din acest an. In data de 18 decembrie se vor face primele plati
Please follow and like us:
Pin Share

Fermierii care au fost calamitați de seceta acestui an așteaptă plata despăgubirilor în această lună. Potrivit ministrului agriculturii Achim Irimescu, invitat ieri la emisiunea ”Viața Satului” de pe TVR 1, s-au depus 80.000 de solicitări, cu mult sub numărul estimat inițial de 174.000 de cereri. 

Ministrul Irimescu a precizat că APIA face eforturi pentru a pune în funcțiune modulul de procesare și plată a despăgubirilor pentru secetă, existând promisiuni ferme din partea agenției că primii bani vor fi achitați începând din 18 decembrie. Toți agricultorii păgubiți de fenomenele meteo ar urma să primească despăgubirile în conturi până la finele anului, a mai spus demnitarul.

Pentru a reuși să acopere toate cererile, Irimescu a subliniat că a cerut conducerii APIA să lucreze la foc continuu și chiar să nu se ia zile libere în perioada Sărbătorilor de Iarnă. (agrointel.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *