News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Incepand cu data de 18.10.2012 Centrul judetean A.P.I.A. Arad va face platile pentru cei 382 beneficiari care detin acord prealabil pe anul 2012 si care au depus cerere pentru cantitatea de motorina achizitionata si utilizata in trimestrul II 2012. Suma totala de plata este de 3.313.034,17 lei pentru o cantitate totala de motorina utilizata de 2.611.568,652 litri.
Pana la data de 31 octombrie 2012 la Centrul Judetean al APIA se pot depune cereri pentru cantitatea de motorina achizitionata si utilizata in trimestrul III din 2012 pentru care se acorda sprijin financiar reprezentand diferenta de acciza acordata producatorilor agricoli care detin acord prealabil pe anul 2012.

Cu aceasta data se vor efectua si platile privind ajutorul de stat acordat sub forma de rambursare a unei cote procentuale din valoarea politelor de asigurare platite de catre producatorii agricoli care si-au asigurat culturile agricole infiintate in toamna anului 2011 precum si celor care detin polita de asigurare incheiata pe semestrul II din 2011 la animale. Valoarea sprijinului este de 77.442,25 lei si reprezinta a patra transa de plata din suma aprobata pentru cei 78 de solicitanti.
Pana la data de 31 octombrie 2012 se pot depune la APIA Arad cereri pentru solicitarea ajutorului de stat acordat sub forma de rambursare a unei cote procentuale de 50% sau 70% din valoarea politelor de asigurare pentru culturile infiintate in primavara anului 2012.

Centrul judetean A.P.I.A. Arad informeaza beneficiarii ajutorului de stat acordat sub forma platilor nationale complementare directe pentru speciile bovine, ovine si caprine care au depus cerere in anul 2012 si care doresc sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente ca elibereaza adeverinte prin care se garanteaza aceste credite. Aceste adeverinte se pot depune la una dintre bancile cu care APIA are incheiate conventii. Cuantumul platilor nationale complementare directe care se acorda in acest an in sectorul zootehnic sunt de 40,8 lei/cap de animal eligibil la speciile ovine si caprine si de 500 lei pe /cap de animal eligibil la specia bovine.
Adeverintele se elibereaza de la Centrul Judetean al APIA din Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *