News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Pentru câteva zile capitala gimnasticii aerobice europene s-a mutat în Sala Romexpo din Bucureşti odată cu derularea Campionatului European. La startul competiţiei s-au aliniat sportivi din 20 de ţări, atât juniori cât şi seniori.

Aradul a fost reprezentat cu succes de Amalia Nicola, care a devenit campioană europeană de juniori în proba de grup alături de Alina Radu, Bianca Gorgovan, Diana Deac, Carmen Iliescu şi Premia Matei. Echipa de aur al României a câştigat net competiţia, cu un punctaj final de 19.784, devansând cele două echipe ale Rusiei. Amalia este componentă a clubului CSM Arad şi este pregătită de antrenoarea Andreea Toth.

Un alt reprezentant al oraşului nostru a fost Cristian Iordan de la CS Universitatea Arad, antrenoare Ramona Haidu, a ocupat locul cinci la juniori în proba de individual.  Aradul a mai fost reprezentat în proba de trio seniori de un alt sportiv de la CS Universitatea, Marius Petruse, care a concurat alături de Marius Gavriloaie şi Lucian Frăţiloi.

Titlul european cucerit de Amalia Nicola reconfirmă valoare şcolii de excepţie a gimnasticii aerobice arădene, care anul trecut s-a evidenţiat prin obţinerea a două titluri mondiale, obţinute în probele de grup şi echipe de Bogdan Popa de la CSM şi Cosmin Muj de la CS Universitatea.

Pe primul loc la general s-a clasat Italia, cu 3 medalii de aur, urmată de Romania, cu 5 medalii   – 2 aur, 1 argint, 1 bronz -, Spania (1 bronz) si Rusia, cu 5 medalii, dar doar un aur. (sportularadean)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *