News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Artişti plastici, actori, dansatori şi o formaţie rock din oraşul maghiar Pecs vor evolua pentru publicul din Arad.
Deschiderea festivă a Zilei Oraşului Pecs la Arad va avea loc miercuri, 18 august la ora 16, cu vernisajul unei expoziţii de sculptură şi pictură, o expoziţie realizată de artiştii din Pecs, care va fi găzduită de sala Clio a Complexului Muzeului Arad. La vernisaj va fi prezent Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, dr. Pava Zsolt, primarul oraşului Pecs, viceprimarul Levente Bogar precum şi alte oficialităţi ale oraşului Pecs şi reprezentanţi ai organizaţiilor de artişti din cele două oraşe. Va fi prezentă, de asemenea, şi Orchestra de Coarde Pik din Pecs care va susţine un concert de cameră.
Tot în cadrul Zilei Oraşului Pecs la Arad vor avea loc, de la orele 17, două spectacole ale Teatrului pentru Tineret Piszt din Pecs, ambele la Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. De la ora 18, fanfara Ércbányász din Pécs va evolua în Piaţa Primăriei iar de la ora 18.30 aceeaşi fanfară va concerta pe scena din Parcul Mihai Eminescu. Tot în Parcul Mihai Eminescu, de la ora 19.15, va avea loc un program al ansamblului de dansuri folclorice Mecsek, urmat de o reprezentaţie a Teatrului de Dans IH Eurodance.
Seara se va încheia cu concertul rock al formaţiei maghiare Sky. De menţionat că, în tot acest timp, în Parcul Mihai Eminescu vor avea loc degustări de vinuri din zona Pecs, precum şi un stand cu turtă dulce tradiţională realizată de Polgar Zsuzsa. De asemenea, va exista şi un stand de promovare a programului „Pécs – Capitală Culturală Europeană 2010”.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *