News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Astra Rail Industries Arad inițiază primul curs de sudori Astra Rail Industries Arad inițiază primul curs de sudori
Please follow and like us:

S.C. Astra Rail Industries S.R.L. în calitate de partener de practică la școala profesională din cadrul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu din Arad anunță că începând cu data de 13 iunie se va desfășura în incinta companiei practica pentru două clase de meserii: Sudor si Operator CNC.

 Începând cu 13 iunie, 21 elevi din clasa de sudori și 10 elevi din clasa de operatori CNC din cadrul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu din Arad vor desfășura practica în fabrica Astra Rail Industries SRL. Practica are o durată de 5 săptămâni, a câte 6 ore pe zi, 5 zile lucrătoare pe săptămână, însumând în total 144 de ore aferente perioadei de practică necesară a fi desfășurată la sfârșitul anului I de școală profesională.

Această perioadă de practică are ca scop familiarizarea elevilor cu uneltele și mașinile moderne folosite în secțiile fabricii Astra Rail Industries S.R.L., precum și să se coreleze teoria învățată în primul an de studiu cu realitatea din producție. Elevii vor învăța cum se folosesc uneltele și mașinile, cum arată acestea și în ce etape de producție se folosesc.

Școala profesională din cadrul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu din Arad are durata de 3 ani. În anul I elevii fac 20% din timp practică (252 ore de practică atât la școală cât și în fabrică), ca în anii următori procentul acesteia să urce exponențial după cum urmează: 60% (782 ore) în anul II și 72% (930 ore) în anul III.

Fabrica Astra Rail Industries SRL dispune de locații special amenajate pentru asigurarea practicii, iar elevilor li se pune la dispoziție tot necesarul pentru desfășurarea acesteia: echipament de protecție, traineri, precum și mașinile aferente desfășurării practicii. Elevii sunt instruiți pe timpul practicii de tutori desemnați de școală, precum si tutori din partea companiei.

Astra Rail Industries dorește să susțină în continuare dezvoltarea învățământului profesional la nivel local prin participarea ca partener de practică și la generația care începe studiile în anul școlar 2016-2017 la Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu din Arad pentru aceleași meserii (Sudor și Operator CNC), dar și pentru alte două noi meserii și anume Electromecanic și Mecanic
Utilaje. În perioada 13-17 iunie au loc înscrieri pentru aceste clase de școală profesională. Îi așteptăm pe toți absolvenții de clasa a 8-a care doresc să învețe o meserie de viitor care va aduce atât satisfacții de ordin profesional, cat și financiar.

În ceea ce privește viitorul acestor elevi, Astra Rail Industries îi incurajează să își continue studiile în meseriile menționate pentru a obține diploma de inginer. Compania este flexibilă cu privire la alocarea adecvată a timpului pentru companie, precum și pentru studiu.  Firma susține persoanele calificate care sunt adevarați specialiști în domeniul lor și aduc astfel un plus de valoare binevenită în producția noastră.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.