News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

psd31.01.13

Parlamentul dezbate zilele acestea proiectul de Buget propus de Guvernul USL. Deputatul USL Arad, Flavius Măduţa, apreciază că arădenii vor fi mulţumiţi de priorităţile stabilite la capitolul investiţii. „La sfârşitul anului trecut, atât eu cât şi colegul meu Dorel Căprar, am avut mai multe discuţii cu primul ministru Victor Ponta cu privire la finalizarea celor două pasaje de pe centura Aradului, din Micălaca şi Grădişte. Primul ministru a promis la Arad că lucrările vor fi cuprinse în Buget şi acum sunt în măsură să anunţ că finalizarea investiţiei este cuprinsă în Buget. Respectăm astfel o promisiune electorală importantă şi le facem dreptate arădenilor. Reamintesc faptul că finanţarea pentru cele două pasaje a fost tăiată de două ori, de către guvernele PDL conduse de Emil Boc şi de Mihai Răzvan Ungureanu” a spus deputatul Flavius Măduţa.

Proiectele pentru infrastructură cu susţinere bugetară completează o serie de măsuri cu caracter social aflate în programul electoral al USL Arad. „Reîntregirea salariilor bugetarilor şi indexarea pensiilor sunt alte obiective pentru care ne-am angajat răspunderea în faţa arădenilor. Mă bucur că am îndeplinit foarte repede aceste promisiuni” a concluzionat deputatul Flavius Măduţa.

Un alt proiect foarte important este autostrada Nădlac – Arad – Bucureşti. „Autostrada de pe culoarul IV pan-european este prioritatea Guvernului pentru domeniul infrastructură. În Buget sunt prevăzute sume importante pentru finalizarea tronsonului Nădlac – Arad. Se va relua licitaţia pentru o porţiune din această autostradă, după ce lucrările au fost oprite pentru grave probleme de corupţie. Pentru arădeni este important şi faptul că se va lucra pe tronsonul Timişoara – Lugoj – Deva, care va scoate traficul greu şi traficul internaţional de pe Valea Mureşului. Este o veste foarte bună pentru cetăţenii din colegiul pe care îl reprezint” a declarat deputatul Dorel Căprar. Tot pentru culoarul IV pan-european sunt prevăzute în Buget investiţii importante pentru linia de cale ferată Curtici – Simeria, care va permite trenurilor să ruleze cu viteză mai mare.

Ca proiecte noi, CNADNR a prevăzut pentru anul 2013 studii de fezabilitate pentru centura de ocolire a localităţilor Şimand şi Zimandul Nou aflate pe DN 79, Arad – Oradea. „Drumul Arad – Oradea va fi gândit ca drum expres. În acest sens, vor începe construcţia unor şosele de centură pentru ocolirea localităţilor străbătute de acest drum important. În perspectivă, trebuie să gândim şi o centură de ocolire pentru Chişineu-Criş. Vom fluidiza astfel traficul şi vom rezolva o problemă pe care o au aceste localităţi” a precizat Dorel Căprar. Lucrări de reabilitare sunt prevăzute pentru DN 79 (Arad – Oradea), DN 76 (Hălmagiu – Vârfurile) şi DN 7.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *