News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

BAIE CU SARE AMARA TE AJUTA SA SLABESTI BAIE CU SARE AMARA TE AJUTA SA SLABESTI
Please follow and like us:

Sarea amară este cunoscută pentru utilizarea sa în ameliorarea durerilor musculare, însă, aceasta poate ajuta și în pierderea în greutate.

Specialiștii spun că sulfatul de magneziu care se găsește în sarea amară are numeroase beneficii pentru sănătate și în tratamentele cosmetice. Ajută la detoxificarea organismului, ameliorează aspectul pielii afectate de celulită și este utilă în curele de slăbire.

Ce trebuie să știi despre sarea amară

Este cunoscută și sub numele de Epsom. Deși este numită „sare“, substanța nu este de fapt o sare, ci un compus mineral natural de magneziu și sulfat. Micile cristale au aplicații numeroase, care includ:

  • Ușurarea durerilor musculare.
  •      Recuperare mai rapidă în caz de leziuni minore.
  •      Indicată în tratamentele pentru păr, căci elimină excesul de uleiuri.
  •      Ameliorarea durerile ușoare provocate de arsuri solare și iritații (alternativă la aloe vera).
  •      Soluție pentru buzele uscate.
  •      Exfoliant pentru piele.
  •      Tratament pentru erupțiile cutanate provocate de otrăvirea cu iederă.

Cum te ajută sarea amară să slăbești

Potrivit cercetării efectuate de Rosemary Waring, un biochimist britanic de la Universitatea din Birmingham, magneziul și sulfatul este absorbit de piele, atunci când facem o baie cu sare amară.

Lipsa magneziului din organism poate duce la probleme cardiace, hipertensiune arterială, dureri de cap și dureri de spate; și prezența unei cantități mici de sulfat se poate manifesta ca epuizare a corpului.

De multe ori, creșterea în greutate este asociată cu mâncatul emoțional și absorbția substanțelor sărace în nutrimenți. Când corpul elimină toxinele, se relaxează și este mai puțin probabil să mănânci prea mult, reușind astfel să metabolizezi alimentele într-un mod mai eficient.

Cum pregătești baia cu sare amară pentru a slăbi

Adaugă o lingură de sare Epsom în apa din baie. Crește treptat cantitatea de sare la două căni. Dacă începi cu cantități mari de sare, este posibil să suferi unele simptome negative ale detoxificării rapide, cum sunt iritabilitatea, schimbările bruște de dispozitie sau hiperactivitatea. Mai mult, nu sta în baie mai mult de 25 de minute și rehidratează-te bine în timpul și după baia fierbinte.

Unele precauții

Înainte de a utiliza sare amară, consultă medicul, mai ales dacă suferi de boli grave. Astfel de băi pentru pierderea în greutate nu trebuie utilizate dacă ești gravidă, ai hipertensiune arterială, diabet zaharat, boli de inima, pietre la rinichi sau boli de rinichi.

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.