News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Boală extrem de contagioasă la granița cu Ucraina. Măsuri luate de Ministerul Sănătății Boală extrem de contagioasă la granița cu Ucraina. Măsuri luate de Ministerul Sănătății
Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Sănătății anunță că a cerut direcțiilor de sănătate publică din nord-estul țării încă de la 1 noiembrie să ia măsuri, după ce în Ucraina au fost raportate cazuri de difterie, o boală extrem de contagioasă care în România a fost eradicată în 1980.

Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, a dispus, încă din 1 noiembrie 2019, direcțiilor de sănătate publică din județele Botoșani, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Tulcea intensificarea activității de supraveghere a difteriei, urmare a comunicărilor identificate privind evoluția unor cazuri de îmbolnăvire prin difterie în Ucraina”, anunță instituția, printr-un comunicat.

Medicii de familie și spitalele din zonă sunt obligați să anunțe la DSP orice caz suspect, pentru a fi făcută anchetă epidemiologică.

De asemenea, Ministerul Sănătății a cerut verificarea situației în ceea ce privește vaccinarea pentru difterie, în condițiile în care singura modalitate de prevenire a acestei boli extrem de contagioase este vaccinarea, și „să fie identificate zonele cu o mai slabă acoperire pentru a interveni cu acțiuni de recuperare la vaccinare a copiilor”.

De asemenea, ministerul a cerut să fie făcută urgent achiziție de ser antidifteric, pentru eventualitatea în care vor fi înregistrate cazuri de difterie și în România.

Sursa: digi24.ro

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *