News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Gheorghe SECULICI

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad organizează, în perioada 16-18 octombrie 2013, cea de-a XI-a ediţie a târgului internaţional de mediu – ECOMEDIU, care se va desfăşura în Pavilionul C al Complexului Expoziţional – EXPO Arad.

Evenimentul promite a avea un răsunet internaţional şi va fi punctul de întâlnire a celor mai importanţi lideri de piaţă şi a experţilor în protejarea mediului înconjurător.

Peste 30 de companii, atât din țară, cât și din străinătate, se vor reuni într-o expoziţie cu standuri atractive, însoţită de un program complex de conferinţe şi dezbateri susţinut de experţi români şi internaţionali.

Ediția din acest an a târgului internațional de mediu – ECOMEDIU aduce o creștere semnificativă a numărului de firme expozante și un standard ridicat al conferințelor prin participarea experților interni și internaționali.

În premieră pentru ECOMEDIU, se vor organiza întâlniri ale clusterelor din România și Ungaria, brokeraje internaționale pe teme de energii regenerabile, dar și seminarii prin care CCIA Arad  reunește administrații locale din partea de Vest a țării, în scopul  găsirii de soluții pentru dezvoltare locală.

ECOMEDIU este mai mult decât un târg, este un eveniment care își propune să devină un punct de reper înternațional pentru problematicile de mediu, urmând ca rezultatele dezbaterilor să fie aduse în atenția factorilor decizionali de la nivel regional, național și european”, a declarat Gheorghe SECULICI, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 16 octombrie, la ora 11, urmată de o serie de conferințe internaționale, pe teme de protecţia aerului, apei şi a solului. Cea de-a doua zi va fi dedicată tematicii de management al deșeurilor, în care vor fi cuprinse și seminariile pentru administrațiile locale și brokeraj internațional.

Ultima zi va avea ca tematică biodiversitatea și voluntariatul. Instituțiile de învățământ și publicul larg sunt invitați în spațiul exterior al EXPO ARAD, pentru a lua parte la demonstrații „explozive” ale ISU Arad și cascadorii pe bicicletă.

Mulțumim Ministerului Mediului și al Schimbărilor Climatice pentru susținerea acestui eveniment, dar și Consiliului Județean Arad și celorlalți parteneri implicați în proiect. Ne dorim ca publicul să conștientizeze importanța de a participa la acest salon internațional dedicat mediului, ca o oportunitate și o responsabilitate de a fi parte integrantă din efortul comun pentru o viață mai sănătoasă, atât pentru generația din care facem parte, cât și pentru generațiile ce vor urma, a declarat Liana COTUNA, managerul evenimentului.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *