News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CE DEGETE TREBUIE SA MASEZI DACA ESTI STRESATA SAU DEPRIMATA CE DEGETE TREBUIE SA MASEZI DACA ESTI STRESATA SAU DEPRIMATA
Please follow and like us:
Pin Share

Corpul uman este atât de bine construit încât se poate apăra foarte bine, dar se poate vindeca singur de anumite afecțiuni, atunci când sunt atinse punctele potrivite.

Cu toții am auzit de acupunctură și de beneficiile pe care aceasta le are, mai ales pentru a calma durerile, a alumga stresul și pentru a relaxa. Totuși, există o practică mai puțin răspândită, ce poartă numele de Jin Shin Jyutsu și care este o terapie străveche japoneză de vindecare a diferitelor boli prin masarea degetelor.

Tehnica Jin Shin Jyutsu este folisită pentru tratarea depresiei, anxietății, sciaticii, sindromului premenstrual și a durerilor de gât sau de spate cronice.

Metoda de vindecare japoneză a ajuns în medicina alternativă occidentală în 1950, de către un medic american cu origini asiatice, Mary Burmeister, după ce s-a întâlnit cu Jiro Murai, un expert în domeniul Jin Shin Jyutsu din Japan.

Ce reprezintă fiecare deget?

degetul mare – grijile

arătătorul – teama

mijlociul – furia

inelarul – tristețe

degetul mic – imagine proastă asupra sinelui

Acestea două din urmă sunt cele care trebuie masate în cazul în care te confrunți cu stresul sau depresia!

Tot ce trebuie să faci este să-și ții cu o ușoară presiune degetul care corespunde unei stări pe care o trăiești și să stai așa timp de 2-5 minute. Mai apoi respiră adânc, după care reia activitatea până când nu mai simți acea presiune asupra corpului.

În filmuelțul de mai jos vă prezentăm câteva tehnici de masare care vă ajută să eliminați stresul sau depresia și care, au ca mișcare principală masarea degetelor.

Această metodă, spun japonezii, ajută la eliminarea stresului emoțional, dar alungă și alte stări care nu ne fac deloc bine cum ar fi teama, furia, anxietatea, depresia sau melancolia. Fiecare deget în parte corespunde unei anumite probleme, în funcție de care trebuie acționat.

Partea bună este că poți face această procedură oricând, fie că stai la televizor sau stai de vorbă cu soțul, iubitul, ori îți supraveghezi copiii în timp ce se joacă.

Ceea ce este extraordinar la această practică este faptul că aceasta poate fi utilizată atât în cazul copiilor, cât și în cazul adulților. Dacă este realziată în mod regulat, fiecare dintre pacienți se pot simți mai fericiți și mai împliniți.

Sursa: unica.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *