News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cel mai lung mititel din lume, preparat în vestul țării Cel mai lung mititel din lume, preparat în vestul țării
Please follow and like us:
Pin Share

Organizatorii Festivalului-concurs ”D ‘ale porcului” de la Oradea au preparat duminică, de Ziua Naţională a României, cel mai lung mititel din lume, având o lungime de 215,7 metri, performanţă pentru care a fost folosit un aparat vechi de 150 de ani şi care va fi transmisă pentru a fi înregistrată în Cartea Recordurilor.
Potrivit organizatorului Nicolae Pop, preşedintele Asociaţiei culturale D’art, recordul a fost realizat de echipa „D’ale porcului” împreună cu firma Andromi şi cu ajutorul a 30 de voluntari.

„Pregătirile au durat circa două ore, iar munca efectivă, circa o oră, cu ajutorul de nepreţuit al 30 de voluntari. S-au folosit 125 de kilograme de pastă de carne, în amestec, mititelul fiind pregătit manual cu un aparat vechi de circa 150 de ani”, a declarat, pentru AGERPRES, Nicu Pop.

Echipa a fost coordonată de Sorin Mudura şi Nicolae Pop. „Mititelul” s-a vândut, ulterior, la bucăţi de un metru, pentru cei care vor să fie parte a recordului, fiecare primind un „document oficial” pe care scrie „Am mâncat metrul numărul cutare din Cel mai lung mititel din lume”.
Întreaga acţiune a fost filmată, urmând să fie transmisă, în zilele următoare, spre omologare la Asociaţia Cartea Recordurilor.

La ediţia de anul trecut a Festivalului D’ale porcului (a cincea), organizatorii au stabilit un alt record mondial, fiind preparat „cel mai lung caltaboş din lume”, de 208,2 metri, confirmat de Asociaţia Cartea Recordurilor din România.

„Filmarea cu realizarea celui mai lung caltaboş din lume este trimisă spre omologare către cei de la Guinness. Recordul este omologat pe România. Nu avem ce face decât să aşteptăm. Presupune nişte costuri foarte mari să vină ei să înregistreze povestea. E foarte complicat. E o procedură pe care, dacă n-o plăteşti, trebuie să te adresezi lor cam cu un an şi jumătate înainte. Ulterior, numai ei hotărăsc momentul în care îţi vine hârtia. De la Guinness nu-l avem încă. El este confirmat de Asociaţia Cartea Recordurilor din România, e pe site, avem certificat cu ştampilă, avem filmarea completă a măsurătorii, aşteptăm”, a mai declarat Nicu Pop.

Sursa: agerpres.ro

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *