News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

         Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil pentru anul 2012, pentru motorina cu acciză redusă, pentru a beneficia de aceată formă de sprijin, trebuie să depună,la Centrul  JudeţenAPIA din Arad  , până la data de 31 iulie 2012, inclusiv, cererea trimestrială de plată pentru motorina achiziţionată şi utilizată în trimestrul II din anul 2012.

        Cererea trimestrială de plată este însoţită de o situaţie centralizatoare a facturilor cu cantitatea  de motorină achiziţionată în trimestrul II 2012, copii ale facturilor de cumpărare a motorinei, declaraţie pe propria răspundere că solicitantul sprijinului nu este  în dificultate financiară, procedură de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare precum şi dovada existenţei unui cont special deschisla Trezorerie.

         Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, stabilită la 21 de euro la 1000 litri, doar în cazul motorinei folosite la efectuarea lucrărilor mecanizate din agricultură, în sectoarele vegetal, zootehnic şi de îmbunătăţiri funciare. Pentru anul 2012, valoarea accizei decontate este de 1,2686 lei pe fiecare litru de motorină.

         Cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate depăşi 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanţare prin rambursare.

         Pot depune cerere pentru obţinerea acordului prealabil pentru finanţarea prin rambursare şi persoanele juridice care s-au înfiinţat în cursul anului 2012 după care vor putea depune cerere trimestrială de plată pentru a încasa diferenţa dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată în agricultură.

Informaţii suplimentare cu referire la această procedură se pot obţine de la sediul Centrului Judeţean al APIA din Arad, şi/sau de la  telefon 0257250340

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *