News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share
Sub deviza „Cine uită istoria, riscă să o repete în părţile ei nefaste”, Serviciul Judeţean Arad al Arhivelor Naţionale organizează o masă rotundă având ca temă principală de discuţie „Dictatul de la Viena – oglindit în documente de arhivă”.

Manifestarea va avea loc luni, 30 august, cu începere de la ora 13.00, la Galeriile Turnul de Apă Arad, din strada Ceaikovski nr. 9A.

„Îi aşteptăm la această manifestare pe cei interesaţi de istorie, dar şi pe cei care au avut de suferit în urma acestei nedrepte decizii. Atunci, 43 de mii de români şi-au părăsit gospodăriile, pământul, locurile în care o parte s-au născut, fiind nevoiţi să ia calea pribegiei…. Au fost ani grei, ani de suferinţă, şi pentru cei care au plecat şi pentru cei care au rămas în Ardealul ocupat… Unii au plătit chiar cu viaţa decizia de a rămâne… Aşteptăm mărturii scrise, fotografii, documente de arhivă, care pot completa ceea ce noi ne dorim să readucem în atenţie… O pagină de tragică istorie românească…“ – Eugeniu Criste, şef Serviciu Judeţean Arad– Arhivele Naţionale.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *