News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca parlament

PDL a ieșit public în repetate rânduri susținând că prin noua legislație elaborată de “capetele lor luminate” se vor reduce cheltuielile de organizare a alegerilor, pe de o parte, iar pe de altă parte, se vor reduce cheltuielile în Parlament prin reducerea numărului de parlamentari. Atât de bine și-au făcut ”PDL-eii” calculele, încât acum, la prezentarea proiectului privind alegerile din 2012, la trasul liniei ies mai mulți parlamentari decât în actualul mandat. In pofida acestor inadvertente, Boc a decis să își asume răspunderea (și) pe acesta.

Totul se dovedește a fi o încercare, eșuată e adevărat, de atragere a unui capital de imagine către actuala Putere. Eșuată pentru că românii nu pot fi “duși cu preșul”, așa cum își imaginaseră guvernanții lui Boc. Incompetența actualei Puteri este demonstrată încă o dată. Propriile cifre răstoarnă întreaga strategie de imagine elaborată minuțios de Ministerul Administrației și Internelor. Într-o asemenea situație penibilă, premierul Boc ar trebui să se gândească de două ori când folosește expresia “de râsul curcilor”, întrucât lor li se potrivește mai bine”, apreciază deputatul Luca.

Inițiativa Coaliției de guvernare este una menită să atragă capital de imagine, cum aminteam, iar pe de altă parte să asigure un teren propice pentru șpaga electorală și pentru alocarea banilor necesari alegerilor pe direcțiile agreate de portocalii.

Proiectul pus la transparență de Ministerul de Interne demonstrează haosul în care își gândesc porocaliii strategiile. Una spun, alta fac, atitudini cu care de altfel ne-am obișnuit în timpul guvernării Boc.  Reprezentanții Puterii “dau stângul în dreptul”, ca să folosesc genul de expresii pe gustul PDL-iștilor. Nu țin cont de Comisia de la Venetia  care dă niște linii clare în această privință. Potrivit acesteia „deși legislația electorală nu este gravată în marmură, ea nu poate, pe de altă parte, să facă obiectul unor modificări constante. Schimbarea regulilor jocului chiar înaintea sau în timpul alegerilor nu favorizează alegerile democratice.”De asemenea, Codul bunelor practici în materie electorală stipulează că „elementele fundamentale ale dreptului electoral […] nu trebuie deloc modificate cu mai puțin de un an înaintea alegerilor si trebuie tratate la nivel constituțional sau la un nivel superior celui al unei legi ordinare”. PDL nu ține cont nici măcar de propriile reguli. Toate acestea determină autodistrugerea actualei Puteri, însă problema e, că odată cu ei se distruge și țara.

Prin proiectul MAI, PDL arată că nu mai are nicio rușine și se pregătește de schimbarea regimului democratic din România prin fraudarea masivă, în văzul lumii, a alegerilor viitoare. Este un semnal de alarmă grav care anunță formarea primului regim autocratic din Uniunea Europeană. Se modifică definiția fraudei electorale în așa fel încât aceasta să fie înlesnită, nu împiedicată! Pe de altă parte MAI vrea refacerea de la zero a colegiilor uninominale, fără implicarea Autorităţii Electorale sau a Parlamentului, pentru a-și avantaja propriii candidați și pentru a manipula mai ușor voturile din străinătate.

“Este o inițiativă care trebuie să trezească societatea civilă românească, Uniunea Europeană și alte organisme internaționale ale lumii civilizare democratice. De aceea USL se opune categoric unui alt sistem de vot. Nu putem accepta încălcarea principiilor democrației, nu putem fi părtași la haosul indus de actuala guvernare”, a conchis Ciprian Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *