News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Circa 300 de crescatori de bovine, membri ai Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, ai Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania si ai Sindicatului Crescatorilor de Bovine din Romania, afiliat la Agrostar, vor picheta timp de trei zile Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Protestul are loc in perioada 16-18 noiembrie, 2011, intre orele 11.00-13.00.

Crescatorii de bovine sunt nemultumiti de decizia MADR de a acorda suma de doar 460 de lei/cap de animal, reprezentand Plata Nationala Directa Complementara, in conditiile in care Uniunea Europeana a aprobat o suma totala de 337 milioane euro, ceea ce ar insemna cel putin 800 de lei/cap de animal. Suma stabilita de MADR este mai mica fata de cea din 2009, care se ridica la 571 lei, iar crescatorii beneficiau de o prima pe calitatea laptelui de 0,3 lei/litru,  de subventionarea programului strategic al ANSVSA, in suma de peste 200 de lei/cap de animal si de plata materialului seminal, 7 lei/doză de MSC.

Suma minima pe care crescatorii de bovine sunt dispusi sa o accepte este de 700 de lei. Cerem de asemenea acordarea celor 73 de euro/hectar, pentru sectorul vegetal din bugetul national ca Plata Nationala Directa Complementara.

„Daca problemele noastre nu vor fi solutionate, vom fi nevoiti sa organizam actiuni de protest in toata tara, cu animale si utilaje si sa blocam Drumurile Europene, pentru ca nu ne mai putem continua activitatea. Cerem sa ajungem si noi macar la un sfert din subventiile pe care primesc alti fermieri din UE”, declara Toader Neata, presedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *