News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Vicepreşedintele CJ Arad, Cristian Drăgan, a anunţat că firmele care au câştigat licitaţia pentru deszăpezire sunt pregătite pentru intervenţii în cazul în care vor fi căderi de zăpadă.

Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a precizat că firmele care au câştigat, prin licitaţie publică, contractul de deszăpezire la nivelul judeţului au făcut aprovizionarea cu materiale antiderapante. Astfel, sectorul Arad a fost total aprovizionat, iar în judeţ este aproape de finalizare. Utilajele cu care se va interveni sunt pregătite şi nu sunt în acest moment nici un fel de probleme. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad a subliniat faptul că, în urma licitaţiei, contractul pentru deszăpezire a fost încheiat pe trei ani, ceea ce permite pregătirea utilajelor şi a materialelor derapante din timp. În opinia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, firmele care au lucrat anul trecut la deszăpezire au putut să vadă care sunt problemele care apar pe drumurile judeţene şi să le corecteze astfel încât în această iarnă să nu mai repete greşelile din trecut.

„Chiar astăzi am avut o şedinţă cu toţi cei implicaţi în acţiunile de deszăperire. Toţi sunt în stand-by, dar deocamdată nu am fost anunţaţi de căderi de zăpadă la nivelul judeţului Arad. Primim constant informări meteo de la ANMH şi păstrăm legătura cu cei de la ISU”, ne-a declarat vicepreşedintele CJ Arad, Cristian Drăgan.

Acesta a mai adăugat că în această iarnă vor fi pe drumurile judeţene 24 de utilaje, cu două mai multe decât anul trecut şi vor fi folosite cantităţi duble de materiale antiderapante, faţă de cantităţile utilizate anul trecut: 1342 tone de sare şi 8600 metri cubi de nisip. „Iarna trecută nu am avut probleme majore cu zăpada la nivel de drumuri judeţene. Nu am avut drumuri blocate, dar am şi cerut ca utilajele să iasă la 4 dimineaţa pe teren să pregătească drumurile. Am fost în acţiuni de verificare, pentru a vedea cum se lucrează. Au fost şi unele porţiuni de drum în care intervenţiile au lăsat de dorit, sper ca anul acesta să nu se mai repete acele greşeli”, a mai precizat Cristian Drăgan.

Contractul pentru deszăpezire în judeţul Arad a fost câştigat de firmele Palcu Impex SRL şi ICIM SA, care vor acţiona pe 843 km de drumuri judeţene. SC Palcu Impex SRL va acţiona pe patru sectoare, în zonele Lipova, Ineu, Sebiş, Criş iar SC ICIM SA se va ocupa de deszăpezire pe drumurile judeţene sectorul Arad. Valoarea totală a contractului pe anul 2011-2012 este de 1.699.533 lei.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *